Bilge Kağan Ve Devlet Parklarında Çalışmalar Sürüyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan, Bilge Kağan ve Devlet parklarında çalışmalar sürüyor.Toroslar Belediyesi’nden...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan, Bilge Kağan ve Devlet parklarında çalışmalar sürüyor.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Korukent Mahallesi TOKİ konutları önünde 45 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Bilge Kağan Parkı ile Halkkent Mahallesi’nde 90 bin metrekare alanda inşa edilen Devlet Parkı’nda yeşil alan ve aydınlatma çalışmaları yapıldı. Oyun alanları, yürüyüş yolları, fitness aletleri, kafeterya, fıskiyeli süs havuzu ve spor tesisleri ile donatılacak olan parklara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Reklam
Reklam

Her iki parkı da ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, parklarda bulunan vatandaşlarla sohbet etti. 8 yılda yaptıkları başarılı hizmetlerle Toroslar’ı cazibe merkezi haline getirdiklerini belirten Tuna, Toroslar’da yaşayan vatandaşların çok şanslı olduğunu söyledi. Vatandaşların parklara sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Tuna, hizmetleri yapmak kadar, yapılan hizmetleri ve eserleri korumanın da önemli olduğunu dile getirdi. Tuna, “Korukent Mahallemizde TOKİ konutlarının önündeki bu alan daha önce mezbelelikti. Buraya düzeltebilmek için 3 bin kamyon toprak döküldü. Yani bu çalışmada büyük bir emek var. Yaptığımız yeşil alan çalışmasıyla 45 bin metrekarelik bu alan çok güzel bir görüntüye kavuştu. Halkkent Mahallesi’nde inşa ettiğimiz 90 bin metrekarelik Devlet Parkımız da bu bölgenin en büyük tesisi olma özelliğini taşıyor” dedi.

Çocuk, genç, yaşlı her kuşaktan insanın yeşil alan ve parklarda hoşça vakit geçirmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Tuna, “Büyük parklar yaparak, çevre mahallelerdeki insanlarımızın da tesislerden yararlanmasını sağlıyoruz. Toroslar’da yaşayan insanlarımız çok şanslılar. Sabah ve akşam sporu yapma ve pergole altlarında oturup çay içme imkanına sahipler. Belediye olarak her parkımıza bir bekçi yerleştiriyoruz ama mahalle halkımızdan da parklarımıza ve eserlerimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Halkımızla beraber bu güzel ortamı koruyacağız. Parklarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Korukent ve Halkkent Mahallesi sakinleri ise mahallelerine yapılan güzel hizmetlerden dolayı Başkan Tuna’ya teşekkür ederek, yeşil alan ve sosyal donatı alanları ile Toroslar’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: