'Bilge Katliamı'na 44'er müebbet

Bilge Köyü'nde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili davada savcı 7 sanık hakkında ek olarak yaraladıkları kişiler için de 200'er yıl hapis cezası talep etti.

Bilge Köyü'nde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili davada savcı 7 sanık hakkında istediği 44'er kez ağırlaştırılmış hapis cezasına ek olarak yaraladıkları kişiler için de 200'er yıl hapis cezası talep etti.
Duruşmada, tutuksuz yargılanan 5 sanık için beraat isteyen savcının mütaalasında altını çizdiği en ilginç detay ise 'olayın kesin sebebinin tespit edilemediği' oldu. Katliamın 1 numaralı sanığı Şıh lakaplı Mehmet Ç. duruşmalarda ölenlerden Fesih Ç.'nin eşi F.Ç. ile ilişkisi olduğunu öğrendiğini bu yüzden olayı gerçekleştirdiklerini söylemiş eşi ise bu iddiayı yalanlamıştı.
Cumhuriyet savcısı, katliamın 1 numaralı sanığı Şıh lakaplı Mehmet Ç.'nin ifadesinde olayın namus meselesi yüzünden meydana geldiğini ifade etmesine rağmen 'kesin sebebinin tespit edilemediği'nin altını çizdi. Sanık avukatlarından Eşref Kaya son duruşmada da katliam nedeninin belirlenmediğini söyledi. Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Ç. de 'biz hep adalete inandık. Katliamın hala bir nedeni yok. Ölenlerin tümü benim ailem. Bu olay 2 ay önce kafalarda planlanmış. Kafalarından ne geçmiş bunu neden yapmışlar bunu mahkeme bulacak' dedi.