Bilgi evi öğretmenleri yeni döneme hazır

Ankara'nın Mamak Belediyesi'ne bağlı 'Bilgi Evleri' öğretmenleri, Mamak Kültür Merkezi’nde zümre toplantısı gerçekleştirdi. Her branştan...

Ankara'nın Mamak Belediyesi'ne bağlı 'Bilgi Evleri' öğretmenleri, Mamak Kültür Merkezi’nde zümre toplantısı gerçekleştirdi. Her branştan öğretmenin katıldığı toplantıda, öğrencilere anlatılacak konular zümre başkanları tarafından öğretmenlerle paylaşıldı. 'Öğrenci başarısını nasıl artırırız?' konusunun ele alındığı toplantıda bilgi evleri öğretmenleri de eğitim aldı.
Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile İngilizce gibi branşlara ait bilgi evi öğretmenleri, 15 günde bir defa, düzenli olarak zümre toplantısına katılıyor. Her branştan bir öğretmen zümre başkanı seçiliyor. Her başkan, kendi branşına ait öğretmenlere, o hafta içinde işlenecek konuları anlatıyor. 60 öğretmenin bir araya geldiği toplantılarda, sınav soruları değerlendiriliyor, soru analizi yapılıyor ve yanlış soru varsa tespit edilip düzeltiliyor.
Başarı artırma amacı güden bu toplantılarda, öğrencilerin çalışması da yakından takip ediliyor. Öğretmenlerin de öğrencilerini daha yakından tanımasını sağlayan toplantılarda işlenecek konular tek tek ele alınıyor. Öğretmenler, konu anlatımı, konu sırası, müfredat takibi, deneme sınavlarının kontrolü, sınav sonuçları, sınav sonrası sonucun öğrenciye göre yorumlanması, öğrenci başarısı, çalışması gibi hizmet içi eğitime tabi tutuluyor. Özel dershaneler ve okullarda da gerçekleştirilen bu toplantılar, öğretmenlerin daha aktif, faydalı ve konusuna hâkim olmasını sağlama açısından öğretmenleri de eğitiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz