Bilgi Evleri Çocukların Hayatını Değiştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evleri, buraya gelen çocukların hayatlarını değiştirmeye ve onlara...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evleri, buraya gelen çocukların hayatlarını değiştirmeye ve onlara kol kanat germeye devam ediyor. Maria Anne Bilgi Evi öğrencisi olan ve küçük yaşta geçirdiği hastalık nedeniyle konuşamayan Onur Ötüm, Bilgi Evi'ndeki eğitmenlerinin girişimiyle özel bir rehabilitasyon merkezine yönlendirildi. Böylelikle Onur için yeniden konuşabilme ümidi yeşerdi.

Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi olan Onur Ötüm, Maria Anne Bilgi Evi'nin en sevilen öğrencileri arasında yer alıyor. Bebekliğinde geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle konuşamayan Onur'un en büyük destekçisi ise Maria Anne Bilgi Evi'ndeki eğitmen ve arkadaşları oldu. Oldukça zeki ve çalışkan bir öğrenci olan Onur için Maria Anne Bilgi Evi adeta seferber oldu. Onur'un buradaki eğitmenleri özel bir rehabilitasyon merkezi ile bağlantıya geçerek öğrencilerinin eğitim kapsamına alınmasını sağladı. Onur, haftada üç gün bu özel rehabilitasyon merkezine giderek kendisi için hazırlanan konuşma egzersizlerine katılıyor. Onur'un ulaşımı da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Maria Anne Bilgi Evi eğitmenleri Onur'un özel rehabilitasyon merkezindeki durumunu da yine yakın takiplerinde tutuyor. Onur'un egzersizleri aksatmadan devam etmesi durumunda konuşma olasılığının yüksek olduğunun söylenmesi ise Bilgi Evi'ni adeta sevince boğdu. Maria- Anne Bilgi Evi ailesi büyük bir umutla öğrencilerinin konuşacağı günü bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz