Bilgi Evleri öğrencilerinden Somali'ye destek

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, Mamak’ta bulunan Kimse Yok mu Derneği İç Anadolu Lojistik Merkezi'ni...

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, Mamak’ta bulunan Kimse Yok mu Derneği İç Anadolu Lojistik Merkezi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, bayram harçlıklarından biriktirdikleri 2 bin lirayı Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül ve Bilgi Evleri öğretmenleri ile birlikte Şube Müdürü İbrahim Çiçek’e takdim etti. Zeliha Akgül, yardımlaşma duygusunun çok büyük erdem olduğunu belirterek çocukları tebrik etti.
Bilgi Evleri öğrencileri ile birlikte merkezi ziyaret eden Mamak Dayanışma Koordinatörü Zeliha Akgül, yardımlaşma ve dayanışmanın paha biçilemez bir duygu olduğunu belirterek, "Yardımlaşma duygusu çok büyük erdemdir. Somali'de bir insanlık sınavı veriliyor. İnsanların açlıkla sınavının yanı sıra bir de insanlık sınavı var. Öğrencilerimizin duyarlılığı bizi çok mutlu etti. Küçük yüreklerden böylesine güzel bir desteğin herkese örnek olmasını diliyorum. Buna benzer yardımların devamlı olmasını temenni ediyorum. Çocukların en büyük değerleri vatandır. Eğitim adına, ülke adına ne yapmak gerekiyorsa değerlendirmeliyiz. Çocuklarımız bizim potansiyel hazinemiz. Bizlerde bu akıl ve beyinleri iyi değerlendirmeliyiz. Elimizden geldiğince geleceğe yatırım yapmalıyız. Mamak Belediyesi de gerek okullara verdiği destek gerekse Bilgi Evleri ile eğitime tam destek veriyor. Yardımlaşma duygusunu çocuklarımıza yaşatan gerek ailelerimiz, gerekse Bilgi Evleri öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.
Mamak Belediyesi Bilgi Evleri Öğrencileri Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül ve Bilgi Evleri öğretmenleri ile birlikte Somali halkına destek olmak amacıyla bayram harçlıklarını Kimse Yok mu Derneği İç Anadolu Lojistik Merkezi’ne teslim etti. Özellikle televizyon seyrederken Somalili çocuklardan etkilenip çok üzüldüklerini belirten öğrenciler 2 bin liralık çeki Kimse Yok Mu Derneği Mamak Şube Müdürü İbrahim Çiçek’e takdim etti. Ailelerinden, arkadaşlarından da kampanyaya destek isteyen öğrencilerin bu davranışı Kimse Yok Mu Derneği Mamak Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdir edildi. Öğrenciler, Zeliha Akgül ile sohbet ettikten sonra hep birlikte merkezi gezdi. Mamak Belediyesi 11 Bilgi Evi ile Mamaklı öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. Öğrencilere hem ders çalışma hem de boş zamanlarında etüt imkânı sunan Bilgi Evleri bugüne kadar on bin öğrenciye hizmet verdi. 66 öğretmeni ile Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Bilgisayar eğitimi veren Bilgi Evleri, eğitimin yanı sıra gezi, piknik, yarışmalar ve veli ziyaretleri ile eğitimleri destekliyor.
Geçtiğimiz aylarda 'İnsanlık Ölmedi' sloganıyla 3 bin 7 yüz tonluk gemiyi Somali’ye gönderen Kimse Yok Mu Derneği, 2.’inci gemi için hazırlıklarını tamamladı. Somali’ye doktor ve sağlık görevlerinden oluşan ekibini gönderen Kimse Yok mu Derneği Mogadişu Benadır Hastanesinin devrini alarak tamirat, tadilat ve idaresini üstlendi. Hastaneye yılsonuna kadar 160 gönüllü hekim gidecek. Dernek ayrıca toplanan yardımlarla hastane, okul, aşevi, yetimler için barınma evleri gibi kalıcı yapmayı hedefliyor. Ziyarete Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül, Meclis Üyesi Ayşe Ekici, Mamak Belediyesi Bilgi Evleri Koordinatörü Sezgin Özgür Koç, Mamak Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal, Bilgi Evleri Öğretmenleri, Kimse Yok Mu Derneği Mamak Şube Müdürü İbrahim Çiçek, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ercan, Kemal Yeşilyaprak ve Feyzullah Ünsal katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz