Bilgi Evleri’nin En “Değerli” Kulübü

Kulüpte çocuklara sevgi, saygı ve adalet gibi erdemlerin kazandırılması hedefleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evleri’ndeki kulüp faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Masal Saati, Satranç, Okuma Saati, Sinema, Eğlenceli Matematik, Küçük Mucitler, Genç Kalemler, Tiyatro, Bilgisayar ve Resim Kulübü’nün ardından şimdi de geleceğe anlamlı bir yatırım olan “Değerlerimiz Kulübü” kuruldu. Kulüpte çocuklara sevgi, saygı ve adalet gibi erdemlerin kazandırılması hedefleniyor.

KAZANIMLAR DAVRANIŞA DÖNÜŞÜYOR Alanında uzman kişilerin hazırladığı kitap ve kaynaklardan yararlanılarak her derste öğrencilere farklı bir değer ve erdem kazandırılmaya çalışılıyor. Derslerde yapılan farklı etkinliklerle öğrencinin kazanımının davranışa dönüştürülmesi sağlanıyor. Bilgi Evleri bünyesinde bu yıl uygulanmaya başlanan “Değerlerimiz Kulübü” 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıfların programında yer alıyor.

Reklam
Reklam

BİR ÖNCEKİ KULÜP FAALİYETLERİ IŞIK TUTTU Bilgi Evleri’nde önceki dönemlerde uygulanan “Masal Saati” ve “Okuma Saati” gibi kulüp faaliyetleri öğrencilerin ve velilerin büyük beğenisini kazanmıştı. Bu kulüp faaliyetlerinde öğrenciler Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi milli kahramanlarımızı tanımanın yanında, gerek bu kahramanlarımızın ders verici masal ve fıkraları, gerek dünya masallarıyla evrensel değerleri öğrenme imkânı bulmuştu. Bu kulüplerin içeriklerini harmanlayarak yeni bir içerik oluşturan Bilgi Evleri, bu dönem “Değerlerimiz Kulübü” ile öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor.

ANLAMLI ÖĞÜTLER Çocuklara iyiyi, doğruyu ve güzeli anlatıp onlara iyi bireyler olmalarını öğütleyen değerlerimiz kulübüyle çocuklar hem hayata hazırlanıyor hem de bilmedikleri birçok konuda bilgi sahibi oluyor.

VELİLER MEMNUN Değerlerimiz Kulübü’nün eğitim programına dahil edilmesine ise en fazla veliler sevindi. Veliler, çocukların karakter gelişimine olumsuz yönde tesir eden birçok etkenin bulunduğu günümüzde, Bilgi Evleri’nin bu ve benzeri kulüp faaliyetlerinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz