Bilgi Teknolojileri Kurumu, 444’lü numara ücretlerine üst sınır getirdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sabit ve mobil telefonlarla 444'lü numaraların aranmasından kaynaklanan yüksek...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sabit ve mobil telefonlarla 444'lü numaraların aranmasından kaynaklanan yüksek ücretlere yönelik şikâyetleri üzerine harekete geçti. Kurum, her yöne paket kapsamına aldığı 444'lü numaraların aranma ücretlerine de üst sınır getirdi.

Sabit ve mobil telefonlarla 444'lü numaraların aranmasından kaynaklanan yüksek ücretlere yönelik şikâyetleri dikkate alan BTK, yeni bir düzenleyeme gitti. Yapılan düzenlemeyle, her yöne paketlerindeki görüşme sürelerinin 444'lü aramalar için de kullanılmasını öngörüyor. Düzenlemeyle, telekom abonelik paketlerinde 444'lü aramalara şehir içi tarifelerinden daha yüksek bir ücret belirlenemeyeceği ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

Uygulanacak düzenlemeyle vatandaşlar, 1 Nisan 2012'den itibaren abonelik paketlerindeki Türk Telekom yönüne ücretsiz dakikalarını 444 aramaları için de kullanabilecek. Tüketicilere uygulanacak ücretlerle de 444 aramaları için operatörler bazında da bazı üst sınırlar getiriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz