Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu İddiaları Yalanladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen video görüntülerine ilişkin olarak cumhuriyet savcılığınca talep edilen IP bilgilerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından 3 yıl sonra gönderildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan açıklama, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendilerine bağlı olan TİB’e gönderilen 2010 tarihli yazı ile söz konusu görüntülerin yüklendiği IP adresinin tespit edilmesinin talep edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

”Bu talep üzerine TİB’in 2010 tarihli yazısıyla görüntülerin hangi IP adreslerinden yüklendiğinin ilgili internet sitelerinin yer sağlayıcılarından temin edilebileceği Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmiştir. İlgili internet siteleri yurt dışında bulunduğundan aynı yazının ekinde bu sitelerin yer ve içerik sağlayıcılarına ilişkin detaylı bilgiler de sunulmuştur. Bu konuya ilişkin olarak daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TİB’den herhangi bir talepte bulunulmadığı gibi, TİB tarafından da bir bilgi gönderilmemiştir. Bu nedenle TİB’in talep edilen IP adresleriyle ilgili bilgileri 3 yıl sonra gönderdiği yönündeki haberler gerçek dışıdır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: