Bilgi Yarışmasının Ünye Finali Tamamlandı

Ünye İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an kursu faaliyetlerini çeşitlendirmek, kursiyerler arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla Sınıflar Arası...

Ünye İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an kursu faaliyetlerini çeşitlendirmek, kursiyerler arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla Sınıflar Arası Bilgi Yarışması düzenlendi.

İki aşamalı olan ve bayan-erkek her Kur’an kursu öğreticisinin sınıfından bir kursiyerin katıldığı Sınıflar Arası Bilgi Yarışması’nın Ünye finali tamamlandı. 17 yaş altı ve 17 yaş üstü kategorileri olmak üzere bilgi yarışmasına toplam 16 öğrenci katıldı. Merkez Kız Kuran Kursu'nda düzenlenen yarışmada 17 yaş üstü kategorisinden birinci 90 puanla Ünye Merkez kız Kur’an Kursu Öğrencisi Büşranur Keçeli, ikinci 89 puanla Gürecülü Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Arzu Özkan ve üçüncü de 87 puanla Göbü Köyü Merkez Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Sevim Çakır oldu. 17 yaş altından ise 90 puanla birinci Merkez Kız Kuran Kursu öğrencisi Kerimenur Karahasanoğlu, 70 puanla ikinci fatih beldesi merkez kız kuran kursu öğrencisi oldu. Daha önceden gerçekleştirilen erkekler kategorisinde ise İbrahim Altun birincilik elde etti.

Reklam
Reklam

Yarışma öncesi konuşma yapan Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Kur’an-ı Kerim’i okumanın, öğrenmenin ve yarışmasına katılmanın başlı başına bir ödül ve birincilik olduğunu belirtti.

Yarışmada 17 yaş altında dereceye giren öğrenciler 6 Mayıs tarihinde ve 17 yaş üstü öğrenciler ise 8 Mayıs tarihinde Ordu’da düzenlenecek olan finalde il birinciliği için yarışacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: