'Bilgili özür dilesin'

Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Serdar Bilgili'nin disiplin kuruluna sevki, Siyah-beyazlıların gündemine otururken, Divan Kurulu'ndan eski başkana ultimatom geldi. Disiplin Kurulu'na sevki Beşiktaş Yönetim Kurulu'na takılan Serdar Bilgili'ye Divan Kurulu 2. Başkanı Coşkun Ergun bir mesaj gönderdi.

Serdar Bilgili'nin Divan Kurulu ve Başkan Şeref Nasır'dan özür dileyeceğine inandığını belirten 2. Başkan Ergun, "Beşiktaş Takımı'nın soyunma odasının kapısını yumruklayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve kaptan Bülent Korkmaz'dan çıkıp özür dileyen bir Beşiktaş başkanının, kendi kulübünün Divan Kurulu'ndan da bu özrü esirgemeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

"Beşiktaş Divan Kurulu hakkında hakarete varan açıklamalar yaptığı" gerekçesiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen Beşiktaş Eski Başkanı Serdar Bilgili ile ilgili soruları cevaplayan Ergun, "2 sene önce Beşiktaş-Galatasay derbisinden sonra Beşiktaş soyunma odasının kapısını yumruklayan Galatasaray'ın hocasından, kaptanından özür dileyebilen Serdar Bilgili, muhakkak Beşiktaş Divan Kurulu'ndan da özür dileyecektir" diye konuşarak son günlerde yaşanan "özür" polemiğine katıldı.

Bilgili'nin açıklamalarını 'talihsizlik' olarak nitelendiren Ergun, Divan Kurulu olarak konuyla ilgili dilekçeyi Disiplin ve yönetim kurullarına gönderdiklerini hatırlatarak, "Bu gelişmeler sonrasında yönetim kurulu konuyu görüşmek üzere bizi davet etti. Bizi, Kenan Öner ve Murat Aksu karşıladı. Kendileri bizden Siyah-beyazlı camianın, içinde bulunduğu dönemde bu olaydan zarar görmemesi için ricada bulundu. Biz de kendilerine Serdar Bilgili'nin özür dilemesi halinde dilekçemizi geri alacağımızı söyledik. Çünkü Serdar Bilgili, daha önce Galatasaray camiasıyla aramızda geçen bir olayda Fatih Terim ve kaptan Bülent Kormaz, Beşiktaş soyunma odasının kapısını yumruklamasına rağmen, ertesi gün çıkıp kendilerinden Beşiktaş camiası adına özür diledi.

Reklam
Reklam

Bilgili orada sergilediği erdemliliği Beşiktaş Divan Kurulu'na karşı da gösterecektir. Dolayısıyla biz de Beşiktaş camiasından, Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ve yönetim kurulundan özür dilemesini bekliyoruz. Bu davranışı göstermesi halinde biz dilekçemizi geri çekip tüm işlemleri durduracağımızı Başkanlık Kurulu'na bildirdik" diye konuştu.Bilgili'nin özür dilememesi halinde kararı Disiplin Kurulu'na sevkini yapacaklarını kaydeden Ergun, şunları söyledi:

"Bilgili bizden özür dilemezse kendisi bilir. O noktadan sonra karar mercii Disiplin Kurulu'dur. İster Beşiktaş Kulübü'nden ihraç eder, isterse küçük bir ceza verir. O kendilerinin takdiridir."

Ergun, şu anda gelişmeleri beklediklerini ifade ederek, "Beşiktaş Kulübü'ne başkanlık yapmış Serdar Bilgili'nin, Siyah-beyazlı kulübün yüce Divan Kurulu'ndan özür dileyeceğine inanıyorum. Kendisi iyi bir Beşiktaşlı olup, döneminde iyi bir başkanlık yapmıştır. Eğer 15 gün içerisinde gelip bizden özür dilerse, hiçbir şey olmamış gibi gerekeni yapacağız. Kaldı ki bugün Beşiktaş ilerlemeye başladı. Kimse buna engel olmasın. Beşiktaş'ın yükselişine devam etmesi için kendisinden bu atılımı bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Hafta sonunda Beşiktaş'la Galatasaray arasında yapılacak olan derbi karşılaşmasına da değinen Beşiktaş Divan Kurulu 2. Başkanı Coşkun Ergun, bu maçı kazanmak zorunda olduklarını vurgulayarak, "Bu büyük derbi maçı aynı zamanda Beşiktaş'ın kurtuluş yolu olacak. Tabii ki teknik direktör Tigana için de. Tigana'yı bundan önceki maçlarla ölçmeye kalkmak doğru olmaz. Kendisi iyi bir antrenör ve futbolcularla iyi bir diyalogu var. Futbolcular da kendisini çok seviyor. Zannediyorum Beşiktaş bu maçı kazanacaktır. Kazanmak zorundadır da. Bu çalışma kudretimizle Galatasaray'ı yenersek düzlüğe çıkarız" ifadelerini kullandı.