Bilgin ile Çağlar için hapis istemi

İSTANBUL - El konulan Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin'in de aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, 8 sanığın 3 ile 25.5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmasını, 15 sanığın ise beraatini talep etti.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı Selamettin Celep, 86 sayfalık esas hakkındaki görüşünü mahkemeye yazılı sundu. Dinç Bilgin, Şevket Önay Bilgin ile İsmail Hakkı Karakaya'nın "zimmet" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 13.5 ile 25.5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı Celep, Mustafa Dinçer, Zeki Ünal ve Şükrü Karahasanoğlu'nun da "zimmet" suçundan 9 ile 18'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını öngördü.

Reklam
Reklam

Cavit Çağlar ile oğlu Mustafa Çağlar'ın "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 ile 7.5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı Celep, Mehmet Nail Keçili, Yalçın Ayaydın, Türker İnanoğlu, Yasin Kadri Ekinci, Nevzat Ak, Aziz Başkurt Okaygün, Hakkı Cengiz Kırgül, Ali Cüneyt Ortan, Mehmet Sert, Ufuk Akalın, Ali Fuat Yener, Ferhat Yengilioğlu, Murat Yüksel, Ayşe Hande Güven ve Ziya Koşay'ın haklarındaki suçlamalardan beraatine karar verilmesini istedi.

Dinç Bilgin'in hakkındaki "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" ve "sahte özel belge düzenlemek" suçundan beraatine, haklarında ceza istediği diğer sanıkların da "cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekküle üye olmak" suçundan beraatlerine karar verilmesini öngören savcı Celep, haklarında yurtdışı yasağı bulunan ve mahkumiyetleri düşünülen sanıkların, dava konusu zararın tümünün tazmin edilmesine kadar yurtdışına çıkış yasaklarının sürdürülmesini talep etti.

Söz alan sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için kendilerine süre verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyetinin reddedilmesine ilişkin taleplerin reddedilmesi konusunda yapılan itirazın değerlendirilmesi için dava dosyasının İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, yaklaşık 7 saat süren duruşmayı, sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları amacıyla erteledi.