Bilgin: Kayseri’deki Sucuk Olayı Bunların Da Başına Gelebilir

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 'Türk Telekom binasının birilerine peşkeş çekildiği' iddiasında bulunan CHP...

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 'Türk Telekom binasının birilerine peşkeş çekildiği' iddiasında bulunan CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir’e cevap verdi. Bilgin, “Ellerinde bilgi belge varsa zaten yargıya götürdüler. Bir yolsuzluk ve haksızlık varsa, dedikleri gibi bir peşkeş çekme varsa, yargı gereken kararı verir. Ben ümit ediyorum ve inanıyorum ki Kayseri’deki sucuk olayı aynı şekilde bunların da başına gelebilir.” dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, düzenlediği basın toplantısıyla 2012 yılında yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2012’de Sivas için çok sayıda yatırım yaptıklarını belirten Bilgin, 2013 yılında da daha fazlasını yapmak için gayret göstereceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

DİVRİĞİ’YE HIZLI RAYBÜS HATTI

Parti binasında basının karşısına çıkan Bilgin, Divriği Ulu Cami için Sivas’tan Divriği’ne raybüs döşeneceğini söyledi. Hilmi bilgin, yıllardır bitirilmesi beklenen Tecer- Kangal varyantı inşaatının tamamlandığını ve projenin tesliminden sonra baharda açılışının gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Bu hattın tamamlanmasının ardından Sivas-Kangal-Divriği arasına hızlı raybüs seferleri konacak. Divriği Ulu Camii’nin Sivas’a yakınlaştırılması noktasında bir proje var, inşallah bu projeyi 2013 yılında hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

KÜTÜPHANE PROJESİ ONAYLANDI

Yıldız Dağı’nın turizm merkezi olması için çalışmaların 2013 yılı inşaat sezonda özel idare tarafından yapımına başlanacağını belirten Bilgin, "İl halk kütüphanesinin proje çalışmaları tamamlandı. Aldığım bilgiye göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kütüphane Tekel binasının yerine yapılması onaylandı. Projenin ödeneği konusunda bir problem yok. Özel idareye ödeneği geldiği zaman inşaat çalışmalarına başlanacaktır.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

“2013’TE TOKİ YENİ KONUT YAPACAK”

TOKİ’nin 2012 yılında önemli projelere imza attığını belirten Bilgin, İmranlı, Divriği, Gölova’da, Zara’da, Ulaş’ta konut ve okul projelerinin yapıldığını; Kangal ve Gürün ilçelerinin talebi olduğunu, Sivas’ta yapılan 2. kısım sosyal konutların yapıldığını ve teslim edildiğini kaydetti. Bilgin, valilikle görüşülerek sosyal yardımlaşma ve alt gelir grubuna yönelik yeni bir proje hayata geçirileceğini kaydetti.

“SİVAS’TA İŞSİZLİK YOK”

Sivas’ta İŞKUR rakamlarına göre işsizlik diye bir sorunun olmadığını, aksine Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaların işçi bulamamaktan yakındığını söyleyen Bilgin şöyle devam etti: "İşsizliğin nedeni iş beğenmemekten veya meslek sahibi olmamaktan kaynaklanıyor. İŞKUR’u bunun için yeniden yapılandırdık. Çeşitli kurumlardan gelen talepler doğrultusunda meslek edindirme kursları açıyoruz. İşçi arayan İŞKUR’a müracaat ederek bana şu niteliklerde işçi lazım dediği zaman kurs açıyoruz, mesela çağrı merkezi için açılan kurslardan mezun olanlar çağrı merkezinde işe başlıyor.”
Bazılarının SGK’da kayıtlı olduğu halde iyi bir iş bulmak için İŞKUR’a başvurduğuna işaret eden Hilmi Bilgin, “SGK ve İŞKUR veri tabanı güncellendiğinde işsizlik rakamı daha da düşecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SUCUK OLAYI SİVAS’TA DA CHP’NİN BAŞINA GELEBİLİR

CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir’in gündeme taşıdığı Türk Telekom binasının iktidar desteği ile pansiyon yapıldığı iddiasını da cevaplayan Milletvekili Hilmi Bilgin, her zaman için yolsuzluğun karşısında olduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Yolsuzluk yetimin hakkını yemektir. Yolsuzluk kul hakkı yemektir. Biz buna kesinlikle karşıyız. Buna karşı olduğumuz gibi elinde hiçbir belge olmadan, hiçbir bilgi olmadan insanları çamur at izi kalsın mantığı ile yolsuzlukla itham etmek ahlaksızca bir şeyse elinde belge olmadan suçlamak da aynı şeydir. Maalesef CHP bunu en üstten en alta kadar yapıyor. En son Kayseri’de Belediye Başkanımızın sucuk dağıtma olayını hepiniz biliyorsunuz. Bütçe görüşmelerinde ellerine belge aldılar, Kayseri’de yolsuzluk var dediler. Sonuçta mahkeme kararıyla ortaya çıktı ve Belediye Başkanımıza tazminat ödediler. O da sağ olsun Kayserililere sucuk dağıttı. Bu noktada CHP elinde bilgi belge varsa zaten yargıya götürdü. Bir yolsuzluk ve haksızlık varsa, dedikleri gibi bir peşkeş çekme varsa, yargı gereken kararı verir. Ben ümit ediyorum ve inanıyorum ki Kayseri’deki olay aynı şekilde bunlarında başına gelmesin.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: