Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitiminde 15 Kursiyer Sertifikasını Aldı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından halı üreticilerine yönelik istişare toplantısı düzenlendi. Sektördeki gelişmeler,...

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından halı üreticilerine yönelik istişare toplantısı düzenlendi. Sektördeki gelişmeler, insan kaynakları sorunları ve ihracat rakamlarının değerlendirildiği toplantıda 'Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitimini' başarıyla tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları verildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) konferans salonunda düzenlenen toplantıya GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve çok sayıda halı üreticisi firmanın yetkilisi katıldı. Halı desen tasarımı alanında yeni ve nitelikli tasarımcıların sektöre kazandırılmasını sağlamak amacıyla birlik tarafından 'Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitimi' düzenlediklerini belirten GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, gerçekleştirilen bu eğitimle istihdam edilecek tasarımcıların Gaziantep’e ve sektöre uyum süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kursiyerlerin Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduğunu ifade eden Kaplan, “15 kursiyerimiz bugün sertifikalarını alarak eğitimlerini bitirmiş olacak. Kursumuz iş garantili bir kurstu ve bugün bu kursiyerlerimiz şimdi iş görüşmek için halı üreticilerimizle bir arada. 6 kursiyerimizle işverenlerimiz geçtiğimiz günlerde görüşme yaptı. Burada eğitimini tamamlayan tüm tasarımcı arkadaşlarımızla üreticilerimiz birebir görüşmeler yapabilir. Çalışma şartları konusundan anlaşma sağlandıktan sonra talepte bulunan firmalarımızla kursiyerlerimiz arasında eşleştirme yapacağız.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: