Bilgisayar Kursları Meslek Sahibi Yapıyor

 Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel, açtıkları bilgisayar kurslarının meslek sahibi yaptığını dile getirdi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel, açtıkları bilgisayar kurslarının meslek sahibi yaptığını dile getirdi. Özgürel, yaptığı açıklamada, bilgisayar kurslarında kursiyerlere eğitim vermeye devam ettiklerini söyledi. 2013-2014 eğitim öğretim yılında "bilişim teknolojileri" adı altında 7 kurs açtıklarını belirten Özgürel, şunları kaydetti: "Bunların 5'i Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü kursu ve yaklaşık 92 kursiyerimiz bu kurslarımıza iştirak etti. Hızlı Klavye Kullanma adı altında açtığımız iki kursumuzda ise 40 kursiyerimiz eğitim aldı. Bilişim ve teknoloji kurslarımızın kursiyerlerimize ne gibi faydası olacağından kısaca bahsedecek olursak, öncelikle bilgisayar kullanımı sertifikası sahibi olan kursiyerlerimiz genelde 18-30 yaş aralığındaki genç vatandaşlarımız oluyor. Bu vatandaşlarımız aldıkları bu sertifika ile devlet memurluğu sınavlarında geçerli oluyor. Devlet memurluğu sınavlarında geçerli belge olarak gösterebildikleri için devlet memuru olarak atama fırsatı elde edebiliyorlar. Bu kurslarımıza katılan vatandaşlarımız bilgisayar teknik servislerinde, hızlı klavye kullanma kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz savcılıkta katip olarak memurluk sınavlarını kazandıkları takdirde çalışabiliyorlar. Bu kursumuza katılan kursiyerlerimiz için 3 dakikada 90 kelime yazma zorunluluğu var ve bize gelen kursiyerlerimiz 100 kelimenin üzerinde yazıyorlar. Bilgisayar destekli muhasebe kursumuza katılan kursiyerlerimiz ise aldıkları sertifika ile muhasebe yardımcısı olarak çalışabiliyorlar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz