Bilgisayar Kursunu Tamamlayan Görme Engellilerin Sertifika Sevinci

Osmaniye Belediyesi ile Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi’nin ortaklığıyla Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında...

Osmaniye Belediyesi ile Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi’nin ortaklığıyla Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında düzenlenen “Görme Engelliler Bilgisayar Eğitimi” projesinde bilgisayar ve İnternet kullanımı kursunu başarıyla tamamlayan engellilere sertifikaları verildi.

Belediye Başkanı Kadir Kara, Altı Nokta Körler Derneği'ndeki sertifika dağıtım töreninde, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) destek verdiği projenin 6 Aralık 2011 tarihinde başladığını ve iki dönem halinde yapıldığını söyledi. Engelli vatandaşların topluma kazandırılması ve kendilerini geliştirmeleri için birçok proje yaptıklarını söyleyen Başkan Kara, “Altı Nokta Körler Derneği ile yaptığımız SODES kapsamındaki bilgisayar operatörlüğü, sesli okuma ve kabartma yazı eğitimi ile görme engelli vatandaşlarımız aldıkları eğitim ile kendilerine iş bulma imkanına sahip olacaklardır. Hiç kimseye ihtiyaç duymadan kendi ihtiyaçlarını görecekler ve hem de toplumdan soyutlanmadan hayatın bir parçası olarak yaşamlarını sürdüreceklerdir” dedi. Bu kurs sayesinde 5 kişinin iş sahibi olduğunu söyleyen Başkan Kadir Kara, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek sertifikalarını verdi.

Reklam
Reklam

Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Necdet Yılmazer ise, kendilerine bu konuda destek veren Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür etti. Yılmazer, "Kurs sayesinde bilgisayar eğitimi alan görme engelli kardeşlerimiz aynı zamanda internet kullanımını da öğrendiler. Kursa katılanlar kabartma yazı, sesli okuma programı, sensörlü kitap cihazı kullanımını da öğrenmiş oldu" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: