Bilgisayar kursunun ilk mezunlarına sertifika verildi

Sarıçam Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı bilgisayar kursunun ilk mezunlarına sertifikaları verildi.Sarıçam Belediyesi...

Sarıçam Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı bilgisayar kursunun ilk mezunlarına sertifikaları verildi.
Sarıçam Belediyesi Eğitim Merkezindeki törende konuşan Başkan Ahmet Zenbilci, kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu projenin Başbakan’ın İstanbul’da startını verdiği fatih projesi ile uyumlu bir proje olduğunu belirten Başkan Zenbilci, “Eğitimde yeni yaklaşımlar” çerçevesinde tüm okullarda bilgisayarlı eğitime geçildiğini belirtti.
Zenbilci, "Artık, tablet boy bilgisayarla öğrenciler okullara, defter kitap taşımadan eğitim görecek. Bizim Sarıçam’da yapmış olduğumuz bu projede artık herkesin bilgisayar kullanmasını sağlamak. Evde çocuklarına, kardeşlerine ve yakınlarına bilgisayar eğitiminde destek olmaları sağlanacak. Bu projeyi başlatan başta Başbakanımız ve Milli eğitim Bakanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Sarıçam Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge de eğitimde yeni yaklaşımlar projesinde en büyük desteği Sarıçam Belediyesinden beklediklerini kaydederek, “Belediye her zaman eğitime destek olan değil, sahip çıkan bir kurumdur. Başkanımız bizim projelerimize destek vererek eğitime önemli katkılar sağlıyor.” diye konuştu.
İlçe Halk Eğitim Müdürü Fuat Özkan ise artık Sarıçam’da ikamet edenlerin bilgisayar sertifikası için başka ilçe ve özel merkezlere gitme gereği duymayacağını belirterek, “Belediyemizin desteği ile bundan sonra başta halıcılık, turşuculuk gibi farklı alanlarda da kurs açmak istiyoruz. Bizim bugüne kadar getirdiğimiz projelere sahip çıkan başta Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.
Sertifika törenine Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi ve Gültepe Mahallesi muhtarlar ile belediye bürokratları da katıldı. Ayrıca halen devam etmekte olan kursa 120 kursiyer katılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz