Bilgisayar Olimpiyatları’na Türkiye Damgası

Avustralya’nın Brisbane şehrinde düzenlenen 25. Uluslararası Bilgisyar Olimpiyatları'nda Türkiye’yi temsil eden Samanyolu ve Fatih Lisesi'nden...

Avustralya’nın Brisbane şehrinde düzenlenen 25. Uluslararası Bilgisyar Olimpiyatları'nda Türkiye’yi temsil eden Samanyolu ve Fatih Lisesi'nden 4 kişilik takım 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

TÜBİTAK tarafında düzenlenen Bilim Olimpiyatlar’ında, zorlu aşamaları geçerek bu dört kişilik takıma girmeyi başaran Özel Samanyolu Fen Lisesi’nden Yusuf Hakan Kalaycı altın madalya, Özel Fatih Fen Lisesi’nden Semih Basrik gümüş madalya, Özel Fatih Fen Lisesi’nden Alperen Yakut bronz madalyanın sahibi oldu. Özel Samanyolu Fen Lisesi’nden Burak Buğrul ise 4.'lük ödülü almaya hak kazandı.

Reklam
Reklam

75 ÜLKEDEN 300 ÖĞRENCİ YARIŞTI

75 ülkeden yaklaşık 300 en iyi öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda, 12. sınıf öğrencisi Yusuf Hakan Kalaycı, Türkiye’ye bu alanda, tarihinde 2. altın madalyasını kazandırdı. Altın madalyayı dört yıllık azimli bir çalışmanın neticesinde kazandığını belirten Yusuf Hakan, bu işin kolay olmadığını, ailesinin kendisini bu alanda hep desteklediğini ve okulunda yapılan çalışmaların başarısına katkısının çok yüksek olduğunu belirtti. Öte yandan, Yusuf Hakan Kalaycı, geçen yıl İtalya’da yapılan Bilgisayar Olimpiyatı'ndan da bronz madalya ile dönmüştü.

“TÜRKİYE’Yİ BAŞARIYLA TEMSİLE DEVAM EDECEĞİZ”

Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, Türkiye’yi başarıyla temsil eden öğrenciyi tebrik ederek, “Şu ana kadar olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Bilgisayar olimpiyatlarında madalya kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Okulumuz tam anlamıyla bir bilim okuludur, Uluslarası Bilim Olimpiyatları’nda 161, Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda 357 madalya olmak üzere, toplam 518 madalya kazanarak ülkemizin en başarılı okulu durumundadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda madalya kazanan öğrenciler, istedikleri üniversitelere sınavsız geçiş hakkı kazandı. Öğrenciler, ayrıca, TÜBİTAK’tan ayda bin lira burs alacak. Söz konusu burs, üniversite sonrası yüksek lisans ve doktora eğitiminde de karşılıksız olarak, artarak devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: