Bilgisayar satışları tepetaklak oldu

Bilgisayar satışları son iki yıldır hızla düşüyor ancak son rakamlar gösteriyor ki satışlarda beklentilerin de ötesinde bir düşüş söz konusu.

Kişisel bilgisayar satışlarındaki sert düşüş devam ediyor. Tarihte ilk kez 2011 yılında satış rakamları ile akıllı telefonların gerisinde kalan kişisel bilgisayarlarının beklentilerin çok çok ötesinde kayıplar yaşadığı görülüyor.

IDC tarafından yayınlanan son rakamlara baktığımızda kötü tablo açık bir şekilde ortaya çıkıyor. 2012 yılının son çeyreği içersinde gerçekleşen bilgisayar satışı 89.8 Milyon adet. Tüm dünyadaki toplam satışları kapsayan bu rakam, 2011 yılı ile kıyaslandığında %6.4’lük bir düşüş anlamına geliyor. Geride bıraktığımız yıl içersinde bilgisayar satışları %3.2’lik bir kayıp yaşayarak 352.4 Milyon adet olarak gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Windows 8’in çıkışına rağmen yaşanan bu durgunluk, son beş sene içersindeki yıl başı alışverişleri ile yaşanan artış trendini de sekteye uğratmış durumda. Anlaşılan o ki tüketicilerin hediye tercihleri yavaş yavaş tabletler ve akıllı telefonlar şeklinde değişim gösteriyor. Bu durum 2013 yılında pazara sunulacak tablet bilgisayar çeşitliliğinin de paralel ölçüde fark edilir bir oranda artışını sağlayabilir.

[

](http://www.scroll.com.tr/101465/akilli-telefonlarin-gelecegine-yakindan-bakin/)