Bilici: Kemiklerin bulunduğu yer JİTEM’in sorgu yeriydi

Diyarbakır’da 6 kafatası ve çok sayıda kemiğin bulunmasından sonra olay yerine gelen İnsan Hakları Derneği...

Diyarbakır’da 6 kafatası ve çok sayıda kemiğin bulunmasından sonra olay yerine gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kemik ve kafataslarının çıktığı yerin daha önce JİTEM’in sorgulama yeri olarak kullanıldığını ifade etti.
İçkale’de kemiklerin çıktığı yerde incelemelerde bulunan Bilici, “Katliamların, faili meçhullerin, yargısız infazların yapıldığı yerdi burası. Ve birçok sivil burada kaybedildi. Şu anda burada yapılan kazı çalışması sonucu insan kemiklerine rastlandı. İlk yapılan tespitte 6 tane insana ait kafatası olduğu belirlendi.” dedi. Kendilerine başvuran ailelerin başvuruları doğrultusunda kemiklerin çıktığı yere geldiklerini ifade eden Bilici, konuyla ilgilenen savcıyla görüştüklerini kaydetti.
Bazı ailelerin, yakınlarının buraya kaçırıldığını dile getirdiğini kaydeden Bilici, “Kaçırılan aile fertlerinin buraya getirildiğini söylüyorlar, onların başvurusunu alıp DNA testi için resmi işlemlerde bulunacağız, umuyor ve diliyorum ki bazı başvuran aileler kemiklerine kavuşmuş olurlar, belki bir mezar taşına sahip olurlar.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz