Tarih boyunca toplumlar birbirleri ile iletişim hâlinde olmuşlardır. Toplumlar arasında çeşitli konularda etkileşimler meydana gelmiştir. Farklı toplumlarda benzer kelimeler, benzer kültürel etkinlikler görülmesinin sebebi de budur. Türkçe de farklı dillerle iletişim hâlinde olmuş bir dildir. Dilimize geçen çok sayıda farklı kökenli sözcük bulunmaktadır. Yazılı metinlerde yabancı kökenli sözcükler, birleşik kelimeler ve kısaltmalar gibi sözcükler açısından hata yapma olasılığı yüksektir. Özellikle birleşik kelimeler bitişik mi ayrı mı yazılacağı konusunda sıkıntı yaşanabilen sözcüklerdir. Bilim insanı doğru yazılışı karıştırılabilen bir birleşik sözcüktür.
Yazılı ve sözlü anlatımlarda kelimelerin yazımı ile ilgili yapılan hatalar yazım yanlışına sebep olur. Kelimeleri yazılı metinlerde doğru bir şekilde yazmak bu sebeple önemlidir. Kelimelerin anlamlarını ve yazımlarını en doğru aldığımız kaynak Türk Dil Kurumudur. TDK’ye göre kelimelerin yazılışlarını inceleyip yazılı anlatımda doğru bir şekilde kullanmak mümkündür. Bilim ve insan sözcüklerinin birleşimi ile elde edilen bilim insanı sözcüğü yaygın bir kullanıma sahiptir. Bilim insanı yazımı konusunda hata yapılan bir sözcüktür. Bilim insanı bitişik mi yazılır yoksa ayrı mı yazılır konusunda karışıklık olabiliyor. Bilim insanı TDK’ye göre bilim adamı anlamına gelmektedir. Bilim adamı TDK’ye göre ayrı yazılması gereken bir sözcüktür. Kelimenin bitişik yazılması hâlinde yazım yanlışına sebep olur.
Yazılı metinlerde kelimelerin yazımı ile ilgili yapılan hatalar yazım yanlışına neden olmaktadır. Genel olarak yazım yanlışı bazı sözcüklerde daha sık görülmektedir. Özellikle birleşik sözcükler, yabancı kökenli kelimeler, kısaltmalar ve ikilemeler gibi sözcükler en sık yazım yanlışı olan kelimelerdir. Bilim insanı ayrı yazılması gereken bir sözcüktür. Kelime ayrı yazılmadığı takdirde yazım yanlışına sebep olur.