Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi'nin ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA Park alanı 1. Kâğıt Fabrikası Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi için...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA Park alanı 1. Kâğıt Fabrikası Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi için ihale yaptı. Toplam 4 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi 20 milyon 961 bin 840 lira ile Delta İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda Fen işleri Yapı İşleri Kontrol Şube Müdürü Suat Atak başkanlığında SEKA Park alanı 1. Kâğıt Fabrikası Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi için ihale gerçekleştirildi. 4 firmanın katıldığı ihalede Delta İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limitet Şirketi 20 milyon 961 bin 840 lira ile en düşük teklifi verirken, Pekerler İnşaat ve Sanayi Limitet Şirketi 29 milyon 495 bin lira, Özsoy İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ve ortağı Yılmazer İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ 25 milyon 897 bin 124 lira, İdekom Bilgisayar Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 21 milyon 745 bin 774 lira teklif verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kuracağı Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi'yle Türkiye de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. SEKA Kâğıt Fabrikası alanındaki binalar restore edilerek kurulacak olan merkezin, Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olacağı, Avrupa’nın ise sayılı merkezlerin arasına gireceği kaydedildi.
Sekapark’ta restore edilecek olan eski kâğıt fabrikalarından oluşacak Bilim Merkezi, toplam 27 bin metrekare alana sahip olacak. Bu alanın 15 bin metrekaresi Kâğıt Müzesi ve sergi salonları gibi bölümlerin bulunacağı kapalı alanlar olacak. 8 bin metrekare giriş katına, 11 bin metrekare Kâğıt Müzesi’ne yer ayrılırken geri kalan kısımda da Bilim Merkezi kurulacak.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MERKEZİ OLACAK
Bilim Merkezi, müze olmanın yanında çocukların ve gençlerin vakitlerini faydalı çalışmalarla geçirebilecekleri bir eğitim-gelişim merkezi olarak planlanacak. Burada bilim adamları ve uzmanlardan oluşacak kadronun gözetimi ve danışmanlığında, çocukların potansiyelleri keşfedilecek ve kabiliyetlerini kullanabilecekleri imkânlar sunulacak. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek. SEKA Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiyle ilgilenen, ilerlemek, kendisini geliştirmek isteyen gençlerin eğitim üssü olacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz