Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin, siyasi ve ekonomik bir güç olarak kendi bölgesinde ve dünyada bir mevki

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin, siyasi ve ekonomik bir güç olarak kendi bölgesinde ve dünyada bir mevki edindiğini ifade ederek, "Bugün en önemli sorunumuz olan terör sorunu, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızlığın bir göstergesidir" dedi.

Partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftarda konuşan Ergün, 11 yıl önce bugün partilerinin kuruluşunun Türkiye ve dünya kamuoyuna ilan edildiğini belirterek, bu durumun her bölgede büyük bir heyecan uyandırdığını söyledi.

Partinin kurulmasından yaklaşık 1 yıl sonra tek başına iktidar olduğunu ifade eden Ergün, daha sonra Türkiye'de büyük bir değişim hareketinin başladığını kaydetti.

Reklam
Reklam

İktidarda oldukları süre içinde dünyada ve Türkiye'deki birçok olumsuzluğa rağmen partisinin halkla bütünleşmiş olmasının ülkede köklü değişim yaşanmasına neden olduğunu anlatan Bakan Ergün, yapılan çalışmalarla Türkiye ekonomisinde önemli mesafelerin kat edildiğini dile getirdi.

Ergün, Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili dünyanın hiçbir yerinde ciddi bir eleştiriye rastlamadıklarını belirterek, ülkenin siyasi belirsizliklerinin büyük oranda ortadan kalktığını ifade etti.

-"Uluslarasılaşmış bir problemle karşı karşıyayız"-

"Türkiye'de darbe olur mu- Muhtıra verilir mi- Siyasi partiler kapatılır mı- gibi kargılar büyük oranda bertaraf oldu" diyen Ergün, şöyle konuştu:

"Türkiye, siyasi ve ekonomik bir güç olarak kendi bölgesinde ve dünyada bir mevki edinmiş oldu. Türkiye'de ülkenin içinde bulunduğu güzel havadan rahatsız olanlar da var. Bugün en önemli sorunumuz olan terör sorunu, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızlığın bir göstergesidir. Uluslarasılaşmış bir problemle karşı karşıyayız. İnşallah onu da bertaraf edeceğiz. Türkiye terörle mücadele ederken, sadece bir terör örgütüyle mücadele etmiyor, onu içerden ve dışarıdan destekleyen birçok unsurla beraber mücadeleye girişiyor."

Reklam
Reklam

Bakan Ergün, tüm kurumların 2023'ün Türkiye'sini hazırlamakla meşgul olduğunu dile getirerek, milli geliri kişi başına 25 bin dolara çıkarmış bir Türkiye'yi inşa ettiklerini söyledi.

Siyasi ve ekonomik gücü tartışılmaz bir Türkiye'yi inşa ettiklerine işaret eden Ergün, bu hedefi geliştirmek için gece gündüz çalışacaklarını vurguladı.

Bakan Ergün, seçimleri 3. kez kazandıklarını, 4. ve 5. kez de kazanmak istediklerini belirterek, 2023 yılına kadar AK Parti'nin siyasi istikrar dönemiyle Türkiye'nin güçlü bir ülke olarak inşa edileceğini dile getirdi.

-3. dönem milletvekillerinin durumu-

Seçim tarihlerinin yaklaşmaya başladığını ve kamuoyunda, "Partide 3 dönem milletvekili yapanların durumlarının ne olacağının" tartışıldığına dikkati çeken Ergün, bunun yanlış bir tartışma olduğunu, ilkeli olmanın her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Ergün, Türkiye siyasetine getirdikleri ilkenin, siyasetin kendisini yenilemesi olarak ortaya koyduklarını ifade ederek, bu ilkeyi uygulayarak yeniliği kazandırmaları gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ergün, 3. dönem milletvekilliği yapan bakanların belediye başkanlığı yapacaklarına dair tartışmaların olduğunu belirterek, kendisinin de geçmişte bu görevi yaptığını hatırlattı.

Kendisinin yerel yönetimlerle ilgili parlamento da önemli görevler üstlendiğini vurgulayarak, bazıları için istikbal olan işlerin, kendisi için mazi olduğunu söyledi.

"Bizim işimiz, 2023 vizyonuyla yeni, güçlü Türkiye'yi inşa etmektir" diyen Bakan Ergün, hiçbir belediye başkanının bu tür tartışmaların içinde olmadan işlerine bakmaları gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: