Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Ergün, Eskişehir'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Eskişehir'de, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteğiyle

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Eskişehir'de, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteğiyle iş yeri sahibi olan kadınların işletmelerini ziyaret etti.

Bakan Ergün, Tarihi Odunpazarı Bölgesi'ndeki Atlıhan El Sanatları Çarşısı önünde Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Ergün, burada, merkez ilçe Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan "Akıllı Kaldırımlar Karekod Uygulaması" projesini inceledi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Ergün ve beraberindekiler, Atlıhan El Sanatları Çarşısı'ndaki lületaşı işletmelerini gezdi. Burada özel bir televizyonun canlı yayınına katılan Ergün, Eskişehir Lületaşı ve Diğer Değerli Taşlar El Sanatları Üretimi, Pazarlama ve İşletme Kooperatifi Başkanı İsmail Ayan tarafından lületaşından yapılan dünyanın en büyük Yunus Emre büstünü inceledi.

Bakan Ergün, beraberindeki Koçdemir, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile KOSGEB desteğiyle kadınlar tarafından kurulan Camzade, Cihannüma Sanat Atölyesi, Şerbet Evi'ni ziyaret etti.

Camzade Cam Atölyesi'nin kurucusu Tuğba Sakarya'dan, Cihannüma Sanat Atölyesi'nin kurucuları Öznur Özden ve Öznur İnal Sert ile Şerbet Evi'nin kurucusu Hamdiye Uğur'dan işletmelerinin kuruluşu hakkından bilgi aldı.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: