Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Ergün Konya'da:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Öncelikle büyükşehirlerde, daha sonra ise 81 vilayette bilim merkezlerini yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Öncelikle büyükşehirlerde, daha sonra ise 81 vilayette bilim merkezlerini yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

"Geleceğe yatırım, Türkiye'ye yatırım" toplantısı için Konya'da bulunan Ergün, toplantının ardından tarihi Selimiye Camii'ni ziyaret etti. Ergün, cami çıkışında sohbet ettiği vatandaşların kandilini kutladı.

Daha sonra Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden Ergün, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle yaptırılan Konya Bilim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Ergün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bilim merkezi inşaatının hızla ilerlemesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Türkiye'de bilim merkezlerinin yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ergün, "Öncelikle büyükşehirler, daha sonra ise 81 vilayette bilim merkezlerini yaygınlaştırmak istiyoruz. Büyükşehir belediyeleri binaların yapımını gerçekleştiriyor. Bütün bilimsel donanımları ve sergi alanlarının hazırlanmasını da TÜBİTAK gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Konya Bilim Merkezi'nin 2012 sonunda ya da 2013 başında hizmete gireceğini dile getiren Ergün, şunları kaydetti:

"İnşallah bina bittiğinde bilim sergileri binanın içine yerleştirilecek ve Türkiye'nin en önemli bilim merkezlerinden birisi Konya'da hayata geçmiş olacak. Bu, gerçekten önemli bir proje. Gençler ve çocuklar, teknolojiye dokunacak, içinde yaşayacaklar. Bugün basit gibi gördüğümüz, kitaptan öğrendikleri bilimsel kuralların nasıl gerçekleştiğini burada görebilecek ve kendileri gerçekleştirebilecek. Merak uyandıracak. Bu, araştırma kabiliyetlerini geliştirecek. Bilim ve teknoloji, genç kuşakların araştırmacı olmasına katkı sağlayacak. Bu, ülkemizde büyük bir eksiklik. Kol gücü ve alın teriyle ülkemizi kalkındırmamız mümkün değil. Bunlar da gerekli ama yeterli değil. Bundan sonrası için alın terinden daha önemlisi akıl teri. Aklımızı terletmemiz lazım. Asıl zenginlik orada. Genç bir nüfusumuz var, zeki çocuklarımız var. Bu tür merkezlerle akıllarını terletecekler."

Reklam
Reklam

Türkiye'de çocukların ve gençlerin vücutlarını geliştirmek için merkezler bulunduğunu ifade eden Ergün, bilim merkezlerinin de akılları geliştirmek açısından önemli olacağına dikkati çekti.

Ergün, Konya'daki bilim merkezinin bütün şehirleri harekete geçirdiğini vurgulayarak, "Tek tek gelip TÜBİTAK'la protokol imzalıyorlar. Bu tür bir bilim merkezini şehirlerine kazandırmak için yarış içindeler" dedi.

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: