Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Biz Avrupalı dostlarımızın bilgi ve tecrübelerinden bu güne...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Biz Avrupalı dostlarımızın bilgi ve tecrübelerinden bu güne kadar hep istifade ettik. Artık Avrupalı dostlarımızın Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanma vakti geldi. Türkiye’nin bugün yaşadığı tecrübelerden ciddi manada yararlanmaları gerekiyor” dedi.

Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında KOSGEB tarafından düzenlenen “Önce Küçük Olanı Düşün” etkinliğine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, KOBİ’leri Türkiye ekonomisinin çözülmesi gereken bir sorunu olarak değil ekonominin motoru olarak gördüklerini belirterek, KOBİ’leri ekonomik kriz zamanlarında ekonomiyi canlı tutan organizmalar olarak değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Geçen hafta açıklanan orta vadeli programda Türkiye’nin 2012 yılında yüzde 3,2 oranında büyüme hedefini revize ettiklerini belirten Bakan Ergün, “Geçen senelere göre bu rakam düşük kalsa da yine de Avrupa’nın en yüksek büyüme en yüksek büyüme oranı olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyanın birçok ülkelerinde 3 ay sonrasına bir öngörüde bulunulamazken, Türkiye 3 yıllık bir perspektif olan orta vadeli programını açıklamakta ve onu takip edebilmektedir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ AB’YE ŞİKAYET EDİYORLAR AMA ŞİKAYETLER DİKKATE ALINMIYOR”

Türkiye’de bazı siyasetçilerin Türkiye’yi siyasi konularda olduğu gibi ekonomik konularda da AB’ye şikayet ettiklerini, fakat rakamların çok net olduğu için bu şikayetlerin dikkate alınmadığını belirten Bakan Ergün, şunları söyledi:

“AB İlerleme Raporu’nda birçok siyasi konuda farklı değerlendirmeler var ama ekonomik konular çok net konular, tartışmasız, ölçülebilir, tartılabilir konular olduğu için, gözden kaçırılamayacak gerçekler olduğu için İlerleme Raporu’nda sanayi strateji belgesi ve uygulamaları, KOBİ strateji belgesi ve uygulamaları, Türkiye ekonomisindeki ilerlemeler net olarak ifade edilmiş görünüyor. Hatta Türkiye’den bazı siyasiler zaman zaman Avrupa’ya gidip, her zaman Türkiye’yi şikayet etme alışkanlığı olan siyasilerden bahsediyorum, ekonomi konularında da Türkiye’yi AB’ye şikayet ediyorlar ama rakamlar çok net olduğu için bu şikayetlerin hiç birisi dikkate alınmıyor. İlerleme Raporu’nda da net olarak Türkiye’deki ekonomik ilerlemeler ve gelişmeler yer alıyor. Ama siyasi şikayetler hemen dikkate alınıyor. AB’deki dostlarımıza şunu hatırlatmak isterim; Türkiye’den AB’ye gidip Türkiye’yi siyasi konularda, demokrasi, insan hakları, hukuk konusunda şikayet edenlere de o kadar kulak vermeyin. Onların büyük bölümü Türkiye’de demokratik ilerlemeler karşısında kayıtsız kalanlardır, demokratik ilerlemelerden rahatsız olanlardır. Türkiye’deki anti demokratik gelişmelerin zaman zaman içinde olmuş, yanında olmuş, destekçisi olmuş kişilerdir. Bunların AB’ye dönük şikayetlerinin dikkate alınıp ta İlerleme Raporu’nda onların tezlerini bir parçası haline getirmek Türkiye gerçekleriyle bağdaşmayan bir hadisedir. Ekonomideki objektif rakamlar gibi siyasi konularda da çok yakından olayı görmek, siyasi konulardaki gelişmeleri, demokrasi, insan hakları, özgürlükler alanındaki gelişmeleri de dikkatle takip etmek sanırım bu raporları hazırlayanların görevi olsa gerek. Bu görevlerini daha düzgün bir şekilde yapmalarını bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

Etkinliğe Bakan Ergün’ün yanı sıra KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, AB Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve STK temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: