Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, okullarda serbest kıyafet uygulamasının sınıf ayrımına neden olmaması...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, okullarda serbest kıyafet uygulamasının sınıf ayrımına neden olmaması için gerekli tedbirlerin alınacağına emin olduğunu belirterek, "Hem ilköğretimde, hem ortaokulda, hem liselerde, özellikle imkanı olmayan öğrencilerimize senede birkaç defa kıyafet alabilecekleri imkanlar sunulabilir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül törenine katılan Ergün, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Ergün, TÜBİTAK'ın 'tersine beyin göçü' çalışmalarına ilişkin soru üzerine, dünyanın değişik ülkelerinde, araştırma merkezlerinde çok sayıda Türk bilim adamının çalışmalar yaptığına işaret etti. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını ve her yıl bu çalışmanın güncelleneceğini ifade eden Ergün, bu bilim adamlarının hem kendi bulundukları yerlerde yapacakları hem de Türkiye'de yapacakları araştırmalardan istifade etmek istediklerini söyledi. Bu insanların, geçmişte Türkiye'den göç ettiklerini hatırlatan Ergün, şimdi onlarla yeniden temas kurduklarını ve Türkiye'de bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak için çok önemli fırsatlar doğduğunu onların da gördüklerini söyledi. Ergün, "Şimdi artık onları bir beyin göçü olarak değerlendirmiyoruz. Bir beyin gücümüz olarak değerlendiriyoruz. Dünyanın değişik yerlerindeki beyin gücümüz onlar. Yükseköğretim Kurulu ile ilgili kanun çalışmaları da devam ediyor. O kanun da bize bu konuda yeni imkanlar sağlayacaktır. Onun için bu insanlarımızı artık bir beyin göçü olarak değil, beyin gücü olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğrencilere önümüzdeki yıldan itibaren kıyafet serbestisi getirildiğinin hatırlatılması üzerine Ergün, bu uygulamanın okullarda bir sınıf ayrımını doğurmaması için en güzel şekilde tedbirlerin alınacağına emin olduğunu söyledi. Ergün şöyle konuştu:

"Ben şahsen bu konuda hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bu yönetmeliğin uygulanması sırasında özellikle kılık kıyafetle ilgili sosyal farklılıkları ortadan kaldıracak bir takım mekanizmaları harekete geçireceklerine inanıyorum. Hem ilköğretimde, hem ortaokulda, hem liselerde, özellikle imkanı olmayan öğrencilerimize senede birkaç defa kıyafet alabilecekleri imkanlar sunulabilir. Bu konuyla ilgili eminim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımız güzel çalışmalar yapacak. Bir uygulamaya geçsin, bu düşünülen problemlerin hiç birinin olmayacağını düşünüyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: