Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürleri Gaziantep’te Toplandı

Adıyaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde düzenlenen 8. Bölge İl Müdürleri İstişare Toplantısı...

Adıyaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde düzenlenen 8. Bölge İl Müdürleri İstişare Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Bilim ve Sanayi Bakanlığının genelgesi ile hizmetlerin daha etkin yürütülmesi ve kalitenin artırılması amacıyla 7 bölge ilini kapsayan il müdürlükleri Gaziantep Valiliğinde toplandı. Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas başkanlığında gerçekleşen toplantıda bölge illerinden gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri, çalışmalar hakkında kendi aralarında istişarede bulundu. Yaptıkları çalışmaları görsel sunumlar eşliğinde toplantıya katılanlara anlatan il müdürleri, kendilerine yöneltilen soruları da cevapladı.

Reklam
Reklam

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Adil Nas, hükümetin 2023 için hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefine erişmenin zor olmadığını söyleyerek istişare toplantılarının önemine değindi. Ülkemizin potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Nas, dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmemize herhangi bir engelin bulunmadığını ifade etti. Şu anda 140 milyar dolar civarında bir ihracatımızın olduğunu dile getiren Nas, bunun yeterli olmadığını vurgulayarak, “Bu toplantılar önemli. Gerçekten ülkemizde koordinasyon önemli bir sorun. İlgili birim ve daire temsilcilerinin bir araya gelerek bu konuları görüşmesinde fayda var diye düşünüyorum. Bilindiği gibi 2023 yılı için hükümetimiz 500 milyar dolarlık bir ihracatı hedeflemişti. Bu rakam erişilmeyecek bir rakam değildir” dedi.

“Ülkemizin potansiyelinden daha az olan bazı ülkeler bu rakamı çoktan aşmıştır” diyen Nas, “Almanya’nın ihracatı 1 trilyon 200 milyar dolar civarında. Ülke olarak dünyanın 62. büyük ülkesi fakat dünya ekonomisinde 4. sıraya oturmuş. Yılda 200 milyar dolar civarında ihracat fazlası veren bir ülkeyiz. Ülkemiz potansiyel olarak bu ülkeden her açıdan daha iyi bir konumda. Zamanında gerekli çalışmalar yapılamadığı için ihracatımız istenilen seviyeye ulaşamadı. Şu anda 140 milyar dolar civarında bir ihracatımız var. 1980’lerde ihracatımız 2-3 milyar dolar seviyesindeydi. Yani petrol faturamızı ihracatımız karşılayamıyordu. Ülkemiz bu alanda gerçekten çok ciddi bir sıçrama yaptı. Yeterli mi? Yeterli değil çünkü potansiyelimiz fazla. İnsan gücümüz var. Kaynaklarımız var. Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmememiz için engel yok. Bu hedefe erişmek için fiziksel altyapının yanı sıra hukuksal altyapının da güçlü olması lazım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: