Bilim Ve Sanat Merkezi, Dünya Ikincisi Öğrencilerini Ödüllendirdi

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi, 8. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı’nda, kategorilerinde dünya ikincisi olarak gümüş madalya...

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi, 8. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı’nda, kategorilerinde dünya ikincisi olarak gümüş madalya alan öğrencilerini ödüllendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Teknoloji ve Tasarım Derneği tarafından organize edilen Bilişim Olimpiyatı’nda Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, hazırladıkları proje ile gümüş madalya kazandı. Hasan Yüksel ve Ahmet Enes Yıldız, Fizik öğretmeni Bekir Bayrak danışmanlığında eğitimde FATİH projesine yönelik hazırladıkları "Konuşan Ders İnfografikleri" adlı projeyle "Eğitimde Bilişimin Yeri" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Reklam
Reklam

Ödül töreninde konuşan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Nisancı, olimpiyata bu yıl 49 ülkedeki bin 58 okuldan 4 bin 750 projenin katıldığını söyledi. Finalde Manisa’dan sadece Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin projelerinin olduğunu aktaran Nişancı, Hasan Yüksel ve Ahmet Enes Yıldız’ın dünya ikinciliği kazandığını belirtti. Merkezin sekiz yıldır elde ettiği en iyi derecenin bu olduğunu aktaran Nişancı, amaçlarının üreten bir gençlik yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Öğrenciler de projeleri hakkında şunları söyledi: “Ders konularımıza göre yazı ve görüntülü materyalleri özel olarak hazırlanmış infografiklerle kavram, süreç veya sosyal olayların daha dikkat çekici olacağını ve akılda daha fazla kalacağını düşünüyoruz. Projemizin farklı bir özelliği ise ders infografiklerinin sınıfla etkileşimli, görüntü ve seslerle desteklenmiş, gerektiğinde öğrencilere seçenek sunan bir yapıya sahip olmasıdır. Konuşan ders infografikleri, sınıf ortamında öğrencilerin ders içeriği hakkında bütünü görmelerini sağladığı için kavram ve süreçler arasındaki bağlantıyı rahat kurmalarına yardımcı olur. Öğrencilerin, ders dışındaki çalışmalarında hızlı konu tekrarı yapmalarını sağlar. Konuşan ders infografikleri ile FATİH projesi kapsamında hazırlanan e-içerik çeşitliliği artacaktır. Ders içeriğini, bir bütün ya da özet halinde, yüksek bir görsellikle öğrenciye sunma imkanı verecektir. Metin ya da akıllı kitaplarda da infografikler kullanılabilir.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Müdür Özgür Nişancı, öğrenciler Yüksel ve Yıldız’a hediyelerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: