Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencilerinden "MiniaSivas" Çalışması

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, "MiniaSivas' çalışması kapsamında kentteki tarihi eserlerin küçük maketlerini yaptı.

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, "MiniaSivas' çalışması kapsamında kentteki tarihi eserlerin küçük maketlerini yaptı.

Sivas'ta üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi'nde, "MiniaSivas" çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tarihi Çifte Minareli Medrese, Kale Camisi, Hükümet Konağı, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile Sivas Kalesi, Güdük Minare ve Abdulvahabi Gazi Camisi'nin maketini yapan öğrenciler, "MiniaSivas" adlı eseri, tarihi Buruciye Medresesi önünde sergileyecek. Öğrenciler, sergi öncesinde esere son şeklini vermek için çaba gösteriyor.

Reklam
Reklam

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üstün yetenekli öğrencilere eğitim verdiklerini belirterek, şu anda merkezde 181 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Merkezde çeşitli etkinlikler ve proje çalışmaları yaptıklarını ifade eden Özdemir, bu çalışmalar ve projeler kapsamında öğrencilerin yaptığı eserlerin Ankara'daki Uluslararası Robot Yarışması'nda sergilendiğini belirtti.

"MiniaSivas" maketinin orijinal bir nitelik taşıdığını dile getiren Özdemir, merkezin resim öğretmeni Onur Kök ve öğrencilerin gayretiyle böyle bir eserin ortaya çıktığını söyledi. Özdemir, öğrencilerin yaptığı projelerin ve eserlerin 23-24 Mayıs'ta tarihi Buruciye Medresesi önünde sergileneceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: