"Bilim Ve Teknoloji Haftası"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Erzurum İl Müdürü İlhan Aydın, "Bilim ve Teknoloji Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Erzurum İl Müdürü İlhan Aydın, "Bilim ve Teknoloji Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aydın, bilim ve teknolojinin insanlık için ne kadar önemli olduğunu duyurmak amacıyla 8-14 Mart tarihlerinin Bilim ve Teknoloji Haftası olarak düzenlendiğini belirtti.

Bilimin, dış dünyaya, nesnel gerçekliğe ve bu gerçeklikte yer alan olgulara ilişkin tarafsız gözlem ve sistematik, deneye dayalı zihinsel etkinliklerin ortak adı olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"İnsanoğlu, bu olayları bilmek ve bunları kendi yararına yönlendirmek için varoluşundan beri bitmek tükenmek bilmeyen bir tutkuyla çalışmaktadır. Teknoloji, herhangi bir endüstri dalıyla ilgili tasarım ve yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgiler bütünüdür. Teknolojik yenilikler ve gelişmeler toplumsal yaşamın birçok alanını etkiledi ve değiştirdi. Bilim ve teknolojinin insanlık için ne kadar önemli olduğunu duyurmak amacıyla 8-14 Mart günleri Bilim ve Teknoloji Haftası olarak düzenlenmiştir. Okullarımızda ve basında hafta süresince düzenlenecek çeşitli programlarla yeni yetişen nesillerin bilim ve teknolojiye ilgi duymaları sağlanır. Düzenlenen etkinliklerde, geleceğin genç bilim adamları ilk bilimsel ve teknolojik araştırmalarını insanların beğenisine sunarlar."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: