Bilimsel komisyon, incelemelere başladı

MANİSA (İHA) - Manisa Doğumevi'nde yaşanan enfeksiyon ölümlerini araştırmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen bilimsel komisyon, doğumevinde incelemelere başladı.

İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Recep Öztürk, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Bakır, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Yeşim Çetinkaya Şardan, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Özlem Tunger ile Doç. Dr. Nermin Tansu ve Manisa Milletlerarası Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Emre'nin görev aldığı bilimsel komisyon, akşam saatlerinde Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne geldi. Hastanede, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, yardımcıları ve Doğumevi Başhekimi Dr. Sakıp Eskicioğlu'nun da katıldığı bir toplantı yapıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, komisyon üyelerine bilgi ve raporlar sunulurken, öte yandan, ölen 2 bebeğin doğum günü olan 15 Temmuz'da çalışan sağlık personeli de hastanede hazır bekletildi. Toplantıdan çıkan bilimsel komisyon üyeleri, enfeksiyonun olduğu düşünülen ameliyathane ve doğumhane servislerine geçti. Hastane içerisinde yapılan incelemeler yine basına kapalı olarak gerçekleşti.

Reklam
Reklam

İncelemelerle ilgili bir açıklama yapılmazken, komisyonun bu akşam çalışmalarını tamamladıktan sonra hazırladığı raporu Sağlık Bakanlığı'na sunacağı ve resmi sonuçların bakanlık tarafından açıklanacağı bildirildi.