Bilimsel Olarak Kanıtlandı: Derya Kuzuları Kilo Vermeye Yardımcı Oluyor

Yaz geliyor, haliyle hepimizi inceden inceye bir telaş kaplamadı değil. Soluğu spor salonlarında aldığımız aylardayız. Ancak ne yazık ki spor, dengeli ve sağlıklı beslenme olmadan bir işe yaramıyor. Bu noktada size harika bir haberimiz var!

Yapılan araştırmalar yağlı bilinen balıkları bile destekliyor!

Balığın anavatanlarından birisidir Norveç, evet özellikle de somon konusunda. Ee konu balık olunca yapılan araştırmalarında bu doğrultuda olmaması mümkün değil. En son yapılan araştırmayı Bergen Üniversitesi Beslenme Uzmanı Lise von Krogh üstlenmiş ve balığın diyetlerde kilo vermeye büyük ölçüde yardımcı olduğu ortaya çıkmış. Üstelik bu en yağlı olarak bilinen ton ve somon balıklarında bile geçerliymiş!

Reklam
Reklam

Daha sık balık yiyerek, daha kolay kilo verebilirsiniz.

Lise von Krogh, kilo vermek isteyen kişilerin muhakkak haftada iki üç öğün balık yemelerini öneriyor. Ayrıca bu araştırma İspanya, Portekiz, İzlanda ve Hollandalı bir grup araştırmacı tarafından da yapılarak desteklenmiş. Çıkarılan ortak sonuç ise çok ilginç. Bir tarafta kırmızı et diğer tarafta balık eti yiyen iki kişi ele alındığında, gün içinde yediği yiyeceklerin kalori miktarları aynı olsa da, balık tüketen kişinin daha kolay kilo verdiği gözlenmiş.

Peki nedir bu balığın sırrı?

Yağlı bile olsa balık yiyerek kilo vermemizin hızlanmasının tek büyük sebebi var. Bu da, balığın içeriğindeki proteinlerde bulunan bir aminoasitler. Bu aminoasitler kilo vermeye inanılmaz ölçüde yardımcı olur ve hemen hemen her balıkta mevcuttur.

Krogh, yapılan araştırmanın detaylarını şöyle anlattı:

"Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases’in 2009’da sonuçlarını paylaştığı bir deney yapılmış. Bu deneyde iki grup belirlenip 8 hafta boyunca aynı şekilde beslenip, aynı miktarda kalori yakmaları sağlanmış. Ancak iki grup arasından deniz ürünleri yiyen grubun daha kolay kilo verdikleri not edilmiş.

Reklam
Reklam

Erkekler daha kolay zayıflıyor

Yapılan bu araştırmaya göre balık yiyenler arasında erkeklerin kadınlara oranla daha fazla kilo verdiği görülmüş ve bunun sebebi hala araştırılsa da bu sonuç kadınlar ve erkekler arasında bulunan doğal ayrımlara yüklenebileceği gibi, genel kalori alımının kadınlar için daha az olmasından da kaynaklanabileceği söyleniyor.

Ne kadar sık balık yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz

"International Journal of Obesity"nin yürüttüğü bir araştırma sonucunda ise haftada 5 kez balık yiyenlerin, haftada sadece 3 kez balık tüketenlere oranla daha fazla kilo kaybettikleri gözlemlenmiş.

Kaynak: uib, lisevonkrogh, nature