Bilinçlendirilen Çocuklar Trene Taş Atmıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünün, Adana-Mersin arasında yolcu taşıyan trene taş atan çocuklara yönelik eğitim faaliyeti sonuç verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünün, Adana-Mersin arasında yolcu taşıyan trene taş atan çocuklara yönelik eğitim faaliyeti sonuç verdi. AA muhabirinin edindiği bilgi göre, TCDD, tren taşlama olaylarının önüne geçmek ve çocukları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda, güzergahtaki yerleşim birimlerindeki çocuklar, İl İzci Kurulu'nun da desteğiyle trenle Adana-Mersin arasında seyahat ettiriliyor. Seyahat sırasında trenleri tanıtan film gösterisinin yanı sıra çocuklara çeşitli hediyeler de veriliyor. TCDD'nin yürüttüğü eğitim çalışmaları meyvelerini almaya başladı. İstatistiklere göre, 2006'da 101 tren taşlama olayında 11 kişinin yaralandı. Çocuklara yönelik bilinçlendirme çalışmalarının ardından 2012'de 14, geçen yıl ise 4 olay meydana geldi. Son 2 yılda ise yaralanan olmadı. Yetkililer, çocuklara yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinin süreceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: