Bilinçli sürücüler, çekirdekten yetiştiriliyor

Altındağ Belediyesi Alemdağ Parkı içinde hizmete açtığı Trafik Eğitim Merkezi ile 10 bin ilköğretim öğrencisine...

Altındağ Belediyesi Alemdağ Parkı içinde hizmete açtığı Trafik Eğitim Merkezi ile 10 bin ilköğretim öğrencisine uygulamalı olarak trafik eğitimi verdi.
İlçe genelinde hizmet veren okullardaki öğrencileri trafik kuralları hakkında bilgilendirmek, yanlış yapılan davranışları görmelerini ve trafik kurallarını hayatlarına adapte etmelerini sağlamak için 2009 yılında hizmete giren Trafik Eğitim Merkezinden, 30 ilköğretim okulundan 10 bin öğrenci faydalandı. Yılın her mevsimi eğitime açık olan tesiste son olarak Karakaya ile Battal Gazi İlköğretim Okullarından toplam 70 minik öğrenci eğitim gördü. Öğrenciler, hem trafik kuralları hakkında bilgi aldı, hem de akülü arabaları sürerek uygulamalı eğitimle eğlenceli dakikalar yaşadı.
Eğitim çalışmasına Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin de katıldı. Trafik eğitiminin küçük yaşlarda verilmesinin toplum için çok önemli olduğunu, trafik kurallarının küçük yaşlarda özümsenmesinin ileriki yaşlarda can güvenliğini sağlamada etkili olduğunu belirten Keskin, Altındağ Belediyesi olarak bu eğitim çalışmalarına daha fazla öğrencinin katılabilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Trafik eğitimine katılan öğrencilere ders sonunda sorular soruldu, anlatılanları takip edip etmedikleri ölçüldü. Çocuklara ayrıca trafik işaretlerinin yer aldığı yapışkanlı çıkartmalar ve defter hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz