Bilinçsiz Köpek Öldürmelerine Hayvan Severlerden Tepki

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde ilaçla uyutulmak istenirken fazla doz verilerek öldürülen ve Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Okçular...

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde ilaçla uyutulmak istenirken fazla doz verilerek öldürülen ve Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Okçular köyü kırsalına atılan köpeklere hayvan severler tepki gösterdi.

Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı ve Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Ekmekçiler, Bingöl’ün Yayladere ilçesinde jandarmaya ait köpeklerin belediye ekipleri tarafından uyutulmak istenirken verilen fazla doz ilaçla katledildiğini ileri sürdü. Ölen hayvanların Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Okçular köyü kırsalına atıldığını belirten Ekmekçiler, olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek bunu yapanları kınadıklarını söyledi. Ekmekçiler, “Ülkemizin kanayan yarası olan hayvanların, belediyeler ve bazen de vatandaşlar tarafından katledilmeleri ne yazık ki çok sık rastladığımız bir olay. Özellikle küçük yerleşim birimlerinde bu durum sürekli yaşanmaktadır. İlçelerde ve köylerde yaşam savaşı veren köpekler belediyeler veya vatandaşlar tarafından öldürülmekte veya arabalara doldurularak başka bir ilçenin sınırına yemek ve su bulamayacakları yerlere atılmaktadırlar. Atıldıkları yerde de açlıktan ve susuzluktan ölmektedirler. Bu hayvanlar bu eziyeti hak etmemektedir.

Reklam
Reklam

Yayladere ilçesinde yaşanan da sık sık karşılaştığımız olaylardan bir tanesi. Hayvanlar ilaçla uyutularak başka bir ilçeye atılmak üzere götürülmek istenmiş, ama veteriner kontrolünde yapılması gereken bu işlem bilinçsiz kişiler tarafından yapılınca ne yazık ki hayvanlar ölmüş ve yol kenarına bir çöp gibi atılmışlardır. İnsanların artık iletişim çağı olan yaşadığımız yüzyılda yapılan her yanlışın hemen kanıtlarıyla ortaya çıktığını bilmesi lazım. Yapılan hayvan hakları ihlalleri de artık tüm dünya tarafından hemen anında öğreniliyor. Biz Hayvan Hakları Federasyonu olarak hayvanları katleden her kurum ve kişinin peşindeyiz ve onları kınıyoruz. Bu olayı gerçekleştiren belediye hakkında da ilgili bakanlığa suç duyurusunda bulunacağız. Dünyayı birlikte paylaştığımız hayvanların da yaşam hakları olduğunu artık öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

İddiaya göre, Bingöl'ün Yayladere ilçesinde jandarma karakoluna ait olan köpeklerden vatandaşların rahatsız olup şikayet etmesi üzerine Yayladere Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan bir ekip, ilçe merkezindeki köpekleri ilaçla uyuşturdu. Köpeklere verilen ilacın dozunun yüksek olması nedeniyle 16 köpek öldü. Ölen köpekler belediye başkanlığına ait araçlarla Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Okçular köyü kırsalına atıldı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Bingöl’ün Yayladere Belediye Başkanlığı yetkilileri vatandaşların şikayeti üzerine ilçede bulunan hayvanların uyutularak, ilçe dışına çıkarıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: