Bilirkişi: Yapı laboratuvarlarında gerçeğe aykırı rapor düzenlendi

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen yapı denetim firmaları ve laboratuvarlarına...

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen yapı denetim firmaları ve laboratuvarlarına yönelik operasyonla ilgili bilirkişi raporları ortaya çıktı. Raporları, bazı kişilerin vatandaşların hayatını tehlikeye attığını gözler önüne serdi.
Polis, operasyona konu olan yapı denetim firmaları ve laboratuvarlarının denetlediği binaları mercek altına aldı. Bunlardan rastgele seçilen yedi tanesiyle ilgili bilirkişi heyeti oluşturularak numune alındı. Bilirkişi heyeti tarafından yapılan incelemelerle soruşturmaya konu olan yapı denetim firma ve laboratuvarlarının raporları karşılaştırıldı. Bilirkişi tarafından, Karabağlar ilçesinde bulunan ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan müteahhitlerden biri tarafından yapıldıktan sonra yine soruşturmaya uğrayan yapı denetim firma ve laboratuvarları tarafından denetlendiği söylenen yedi ayrı apartmanda ayrıntılı inceleme yapıldı.
Bilirkişi incelemesinin ardından hazırlanan raporda, sadece bir apartmanla ilgili şu ifadelere yer veriliyor: "Karabağlar adresinde bulunan ve yapı sahibi İ.C. İnşaat'a ait DSİ laboratuvarında kırılan bodrum kat kolonu karot numunesinin 28,5 Mpa eşdeğer küp basınç dayanımına sahip olduğu ortaya çıkmıştır. U. Yapı Malzemeleri Laboratuvarı tarafından gerçeğe aykırı olarak sonradan tanzim edilen raporlarda C20/25, C25/30, C30/37 sınıfı betonların kullanıldığı beyan edilmiştir. Bu değere göre DSİ laboratuvarında kırılan numune, istenen mukavemete sahip değildir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz