Bilişim Olimpiyatı'nda Projeleri Ikinci Olan Öğrencilere Ödül

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi, 8. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda 'Konuşan Ders İnfografikleri" projesiyle dünya ikincisi olan öğrencilerini ödüllendirdi.

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi, 8. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda 'Konuşan Ders İnfografikleri" projesiyle dünya ikincisi olan öğrencilerini ödüllendirdi.

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Hasan Yüksel ve Ahmet Enes Yıldız, Fizik Öğretmeni Bekir Bayrak danışmanlığında hazırladıkları "Konuşan Ders İnfografikleri" projesiyle 8. Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda "Eğitimde Bilişimin Yeri" kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazanması nedeniyle, Manisa'daki eğitim merkezinde tören düzenlendi.

Reklam
Reklam

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Nisancı, törendeki konuşmasında, olimpiyatlara 49 ülke, bin 58 okuldan 4 bin 750 projenin katıldığını, finalinde Manisa'dan öğrencilerinin hazırladıkları projenin "Eğitimde Bilişim Yeri" kategorisinde dünya ikincisi olduğunu ifade etti. Bu sonucun, Bilim ve Sanat Merkezi'nin uluslararası olimpiyatlarde elde ettiği en iyi derecinin olduğunu ifade eden Nişancı, üreten bir gençlik yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrenciler Hasan Yüksel ve Ahmet Enes Yıldız ise ödül alan proje hakkında bilgi verdi. Ahmet Enes Yıldız şöyle konuştu:

"Projemiz, ders infografiklerinin video ve seslerle desteklenmiş, gerektiğinde öğrencilere seçenek sunan bir yapıya sahip. Konuşan ders infografikleri, sınıf ortamında öğrencilerin ders içeriği hakkında bütünü görmelerini sağladığı için kavram ve süreçler arasındaki bağlantıyı rahat kurmalarına yardımcı oluyor. Öğrencilerin ders dışındaki çalışmalarında hızlı konu tekrarı yapmalarını sağlıyor."

Konuşmaların ardından, Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Nişancı, öğrenciler Hasan Yüksel ve Ahmet Enes Yıldız'a hediyelerini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: