İSTANBUL (İHA) - Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Kore Bilişim Teknolojileri Derneği (KAIT) ile iki ülke arasında bilişim alanındaki işbirliğini güçlendirmek ve yeni iş fırsatları oluşturmak amacıyla "Onursal Dostluk Anlaşması" imzaladı.
Anlaşmaya göre her iki sivil toplum örgütü, bilişim endüstrisinin büyütülmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi ve ortak projelerin yürütülmesi için bilgi paylaşımı yapacak ve işbirliği içinde çalışacak.
İki dost ülkenin bilişim alanındaki en yetkin sivil toplum örgütleri arasındaki anlaşmaya, 6 Eylül 2002, Cuma günü Hyatt Regency Oteli'nde düzenlenen bir törenle TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve KAIT Başkan Yardımcısı Jung, Si - Young imza koydu.
Törende konuşan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, iki ülke arasında Dünya Kupası ile yeniden yeşeren dostluk tohumlarının, bilişim alanında yepyeni projeler ve yaratılacak sinerji ile filizleneceğini kaydetti. Sivil toplum örgütleri olarak temsil ettikleri sektörlerin gelişimi için doğru adımlar atma sorumluluğu taşıdıklarını belirten Eczacıbaşı, "Koreli dostlarımızla yaptığımız bu işbirliğinin ülkemiz adına ne kadar doğru bir adım olduğunu gerçekleştirilen ortak projeler ve yeni birliktelikler ile çok yakında hep birlikte göreceğiz" dedi.
KAIT Başkan Yardımcısı Jung Si - Young ise, iki ülke arasında dostluğun da ötesinde ticari potansiyelin büyüklüğüne dikkat çekerek, "Her iki ülkenin de bilişim sektörü bu potansiyeli en hızlı şekilde hayata geçirecek en dinamik sektör" dedi. Anlaşmanın iki kuruma, ülkelerin bilişim değerlerini buluşturmak amacıyla bir ölçüde çöpçatanlık görevi de yüklediğini kaydeden Young, "Futbol içimizdeki dostluk duygularını uyandırdı. Bilişim, iki ülkenin ortak dilini yaratacak" diye konuştu.
Anlaşma gereğince taraflar, yoğun bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra somut olarak iki ülkenin bilişim sektörü temsilcilerini bir araya getirecek seminer, konferans gibi ortak etkinlikler düzenleyecekler. Aynı zamanda her iki ülkeye yapılacak kişisel ve kurumsal ziyaretlerde, taraflar, sektör temsilcilerini olası işbirlikleri için doğru kişi ve kurumlara yönlendirecekler. Böylelikle iki ülkede bilişim alanında faaliyet gösteren şirketlerin sermaye ve/veya stratejik ortaklıkları gündeme gelebilecek.