Bilkentli Elvin, İspanya'da Birinci Oldu

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Keman Sanat Dalı 1. sınıf öğrencisi Elvin Hoxha...

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Keman Sanat Dalı 1. sınıf öğrencisi Elvin Hoxha Ganiyev, İspanya'da düzenlenen II. Uluslararası "Noche en Madrid" Festivali Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.

18-23 Mart 2012 tarihlerinde İspanya'nın Madrid kentinde gerçekleştirilen II. Uluslararası "Noche en Madrid" Festivali Yarışması'na İspanya, İsrail, İtalya, Yeni Zelanda, Romanya, Meksika, Yunanistan, Sırbistan, Rusya, Ukrayna, Belarusya, Azerbaycan, Türkiye ve Çin olmak üzere 14 ülkeden yarışmacılar katıldı. Elvin Hoxha Ganiyev 7-27 yaşları arasındaki 53 yarışmacıyı geride bırakarak birincilik ödülüne layık görüldü.

Reklam
Reklam

Keman eğitimine dedesi Server Ganiyev ve Rasim Bağırov ile başlayan Elvin Hoxha Ganiyev, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi'nde öğrenci. Elvin, 2006'da Moskova'da gerçekleştirilen Uluslararası "Klasik Kültür Mirası" Yarışması'nda birincilik; 2007'de 2. Gülden Turalı Keman Yarışması'nda birincilik ve "Türk Bestecisi Özel Ödülü" kazandı. 2008'de Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Bursu ile ödüllendirildi ve "Azerbaycan Altın Kitabı"na ismi yazıldı. 2009 yılında Polonya'da düzenlenen Uluslararası 11. Lipinski-Wieniawski Genç Kemancı Yarışması'nda dünya ikincisi oldu. Andante 2010 Klasik Müzik Ödüllerinden "Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni" (17 Yaş Altı) dalında ödül aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: