Bill Gates: Apple bizden daha iyisini yaptı!

Bill Gates, tablet konusunda hata yaptıklarını ve Apple’ın bu konuda daha başarılı olduğunu kabul etti ama..

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Microsoft’un kurucularından ve Eski CEO’su Bill Gates, geçtiğimiz günlerde bir söyleşiye katıldı. Ünlü gazeteci Charlie Rose’un konuğu olan Gates, özellikle yeni tablet ürünlerine dair açıklamalar yaptı. Gates’in özellikle Apple’ın iPad konusunda yakaladığı başarıları övmesi dikkat çekiciydi.

Dokunmatik teknolojilere Steve Jobs’tan daha önce ilgi göstermeye başladığını belirten Gates, bu potansiyeli yıllar önce gördüklerini söyledi. Bunun üzerine Charlie Rose “Neden iPad bu kadar başarılı oldu?” şeklinde bir soru yöneltince Bill Gates’ten itiraf geldi; Steve daha iyisini yaptı..

Reklam
Reklam

Steve Jobs’un Apple’da daha iyi bir zamanlama ile ve daha iyi bir ürün ortaya çıkardığını belirten Gates, bu sebeple yıllar önce Microsoft’un başarısız olduğu pazarda Apple’ın başarılı olduğunu söyledi. Gates, 2002 yılında gösterdiklerini tabletin özellikle ince olmadığı için ilgi çekici olamadığını dile getirdi.

Gates’in bu sözlerinin arkasında “biz hatalarımızdan ders aldık” mesajını vermek yatıyor olsa gerek. Zira bu sözlerin ardından Gates, yeni geliştirdikleri Surface tabletlerin oyunu yeniden değiştireceğini ve tüm firmaların böyle ürünler geliştirmek isteyeceğini dile getirdi. Gates’e göre Apple bile hem bilgisayar hem de tablet gibi kullanılabilen bu ürünlerden geliştirmek isteyecek. Fakat Apple’ın bu ürünlere bakışı “Buzdolabı ile tost makinesini birleştirmek” şeklinde.

[

**Iron Man 3'ün Konsept Tasarımı Yayınlandı

**](http://www.scroll.com.tr/84456/iron-man-3un-konsept-tasarimi-yayinlandi/)