Bill Gates'den BM'ye 10 milyar dolar

Birleşmiş Milletler, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın önümüzdeki on yılda gerçekleştirilmesi planlanan aşılama çalışmaları için örgüte 10 milyar dolar bağışladığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Margaret Chan konuya ilişkin açıklamasında, "Bill ve Melinda Gates Vakfı, aşılama çalışmaları için emsali görülmemiş işler yapıyor. Birleşmiş Milletler de bu yardımın karşılığı olarak aynı şekilde çalışmalar yapacaktır" derken, hem özel sektörün hem de hükümetlerin dünyadaki aşılama çalışmaları için çabalarını arttırmaları gerektiğini savundu.

İsviçre’nin Davos kentinde yapılan yardım açıklaması Küresel Aşılama ve Bağışıklık İttifakı -Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI) girişimin yirminci yıldönümüne denk geldi. 2000 yılında kabul edilen girişim, şu ana kadar 257 milyon çocuğa aşı yapılmasına olanak sağladı.

Reklam
Reklam

Aşılama ve bağışıklık çalışmaları, her yıl milyonlarca çocuğun hayatını kurtarıyor. Ancak Birleşmiş Milletler, yılda yaklaşık 2.4 milyon çocuğun aşılama yöntemiyle önlenebilecek hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

ANKA