Matematik alanında birçok buluşa imza attığını ileri süren Aydın Cerit, yıllar süren ısrarlı çalışma sonucunda tüm matematik dünyasının peşinden koştuğu, arayıp bulmaya çalıştığı "asal sayılar teoremini" oluşturduğunu ve ıspatladığını iddia etti. Cerit, "Bu teoremimi matematik yetkililerimiz dikkate aldığında açıklayacağım. İşte bu teoremim sayesinde tüm doğal sayılar, dolayısıyla tamsayıları kontrolüm altına aldım. Asıl heyecan verici tarafı, bu oluşturulan bilgilerin teknoloji oluşturabileceği düşüncesi idi. Bu düşüncemi bir bilgisayar mühendisi ve bir de yazılımcı (programcı) arkadaşla istişare ettim, olumlu baktılar. Bu sayede ya mevcut bilgisayarlara ve hesap makinelerine ilave bir parça ya da tamamen yeni bir hesap makinesi ve işlem yapan bilgisayar üretilebilecek" dedi.
Başta Samsun olmak üzere Tüm Türkiye'ye zenginlik getireceğine inandığı bu proje sayesinde çok şeylerin değişeceğini iddia eden Cerit, "Microsoft'un patronu Bill Gates'i geride bırakacak bir proje olacak. Her ne kadar Lübnan asıllı Meksikalı iş adamı onu geçip dünyanın en zengin adamı olduysa, biz de Meksikalı iş adamını geçeceğiz" diye konuştu.
"İlk bakışta uçuk bir proje gibi gelebilir" ifadesini kullanan matematik öğretmeni Aydın Cerit, şunları söyledi: "Fakat şu kadarını söyleyeyim. Tüm asal sayıların desteği ile sonsuza kadar işlemler yapabiliyoruz artık. Bununla ilgili yalnızca 2 örnek vereceğim: K bir doğal sayı olmak üzere n=(6.k+1) doğal sayılarını düşünelim. Buradan 10n+3 sayılarına geçerek bu sayıların tümü 13 ile tam bölünür. İkinci örnek: n=666674+1000002.k alınırsa, (10n-73547) sayıları 1000003 ile bölündüğünde 73544 sayısına tam
bölünecek. Bunların dışında asallar ve modlarını hazırladım. Asalları dünyada ilk defa 'tam üretken', 'yarı üretken', 'az üretken' olarak 3'e ayırdım. '5309' dahil 2'den başlayarak 700'den fazla asalın modüler yapısını oluşturdum. Tüm asalların modunu oluşturmak artık bir tık kadar yakın olacak."
"Kapasitesi son derece artırılmış (sınırsıza uzanabilen) makineler ile çağın üstüne çıkabileceğiz" diyen Aydın Cerit, amacının şöhret olmadığını, matematik alanında ülkeye hizmet etmek istediğini ve muhatap alınmayı beklediğini sözlerine ekledi.