Bilman, yabancı düşmanlığı yasasını değerlendirdi

ANKARA (ANKA)- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Avrupa Birliği'nde ele alınacak yabancı düşmanlığı kararının uluslararası hukuka ve özellikle soykırım konusunda BM tarafından onaylanan hukuki çerçeveye uygun olması gerektiğini söyledi.

Bilman, haftalık basın toplantısında, Avrupa Birliği'nde gündeme gelen yabancı düşmanlığı yasa tasarısının hatırlatılması üzerine Türkiye'nin yabancı düşmanlığının önlenmesini destekleyen bir ülke olduğunu söyledi. Levent Bilman, "Biz de bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Ama burada dikkate getirmek istediğimiz husus, AB'nin kendi içinde yapacağı bir çalışmanın uluslar arası hukukla uyumlu olmasıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Bilman, söz konusu çalışmanın Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkeler arasında yapılan bir çalışma olduğunu yani Türkiye'nin içinde yer aldığı bir çalışma olmadığını belirtti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ancak AB katılım müzakerelerini yürüten bir ülke olarak Türkiye'nin de Başbakan, Bakan, Hukuk müşavirleri, uzmanlar seviyesinde her defasında AB uzmanlarıyla, yetkilileriyle ve siyasi liderleriyle bir araya geldiğinde görüşlerini dile getirdiğini ve buna devam ettiğini söyledi. Çıkacak kararı AB'nin belirleyeceğini hatırlatan Bilman, "Bizim dikkati çekmeye çalıştığımız husus, ortaya çıkacak düzenlemelerin özellikle soykırım suçu alanında daha önce uluslararası alanda yapılmış olan ve herkesin kabul ettiği, BM tarafından onaylanmış hukuki çerçeveye uygun olmasıdır" dedi.