Bilmeniz gereken dünyaca ünlü 10 önemli festival

Dünyayı gezmek farklı kültürleri keşfetmek harika olabilir fakat bundan daha harika bir şey varsa o da festival zamanlarına denk getirip şehrin tadını duble çıkartmaktır. Hem dünyaca ünlü festivalleri hemde daha az bilinen 9 önemli festivali sırasıyla bulabilirsiniz. Biz takvimimize festival eklemeleri yaptık ya siz yeni yılda hangi festivale katılmak isterdiniz?

Holi Festivali

Nerede? Hindistan, Nepal, Sri Lanka
Ne zaman? 6 Mart
En favorimden başlamak istedim. Hindistan'a gidip bu festivale katılamamış olsam da en merak ettiğim festivallerin başında geliyor. Hindistan'ın her yerinde kutlanan Holi Bayramı antik zamanlardan beri kutlanan bahar bayramı. Festival süresince herkes birbirine renkli renkli boyalar püskürtüp dans ediyor. Mart ayında yolunuzu bu ülkelerden birine düşürmenin yollarını arasanız iyi edersiniz!

Pingxi Kandil (Lantern) Festivali

Nerede? Tayvan, Pingxi
Ne zaman? 27 Şubat-
Neden gitmelisin? Büyülü ortamlar ilginizi çekiyorsa bu festival tam size göre. Binlerce dilek balonunun aynı anda gökyüzünde süzülüşünü izlemek ve kendi balonunuzu dilek dileyerek gökyüzüne bırakmak kulağa oldukça hoş geliyor. Dilek balonları festivali aynı zamanda Chiang Mai, Tayland'da ve Mojave Çölü, ABD'de Rise Festival adı altında yapılmaktadır.

Oktoberfest

Nerede? Münih, Almanya
Ne zaman? 19 Eylül-4 Ekim
Neden gitmelisin? Ekim Festivali her sene Münih'te Eylül sonu ve Ekim ayları arasında iki hafta boyunca kutlanıyor. Biranın ve yiyeceklerin bol bol tüketildiği festivale dünyanın her yerinden her sene 6 milyon kişi katılıyor.

Venedik Karnavalı

Nerede? Venedik, İtalya
Ne zaman? 31 Ocak-17 Şubat
Neden gitmelisin? Dünyanın en ünlü maskeli karnavallarından biri olan Venedik karnavalı 13. yy'dan beri her sene kutlanmaktadır. Eski zaman kıyafetleri ve maskelerle büyülü Venedik sokaklarında eğlenmeye ne dersiniz. Gitmeye karar verirseniz çok önceden otel ve uçak rezervasyonunu yaptırmanızda fayda var.

Harbin Buz ve Kar Festivali

Nerede? Harbin, Çin
Ne zaman? 5 Ocak-25 Şubat
Neden gitmelisin? Kuzeydoğu Çin'in Harbin şehrinde her sene kardan ve buzdan heykellerin ve yapıların sanat eserine dönüştürüldüğü festival özellikle karanlığın çökmesiyle tam bir görsel şölene dönüşüyor. Oldukça soğuk olan şehirde buz otellerde kalabilir, -25 derecede yüzen insanları izleyebilirsiniz.

Rio Karnavalı

Nerede? Rio de Janiero
Ne zaman? 13 Şubat-17 Şubat
Neden gitmelisin? Rio Karnavalı dünyadaki en ünlü ve en bilinen karnavallardan biridir. Her akşam 2 milyon insanla birlikte, samba okullarının muhteşem kostümlerle birbirleriyle yarışıp dans ettiği bir festivale katılmak nefes kesici bir deneyim olmalı.

Dia de los Muertos (Ölüler Günü)

Nerede? Oaxaca, Meksika
Ne zaman? 31 Ekim
Neden gitmelisin? Azteklere dayanan ölüleri anma festivali Latin Amerika ülkelerinde özellikle Meksika'da büyük coşkuyla kutlanmaktadır. Giyilen iskelet ve kuru kafalı kostümler ölenleri simgeliyor. Festival zamanı Meksika'ya gitmeseniz bile her yerde satılan kurukafalı hediyelik eşyalar mutlaka gözünüze çarpacaktır.(Kaynak)

La Tomatina

Nerede? Bunol, Valencia, İspanya
Ne zaman? 27 Ağustos
Neden gitmelisin? Her sene Ağustosun son çarşambasında eğlence amaçlı gerçekleşen festivalde eğlence için binlerce insan birbirlerine domates fırlatıyorlar. Domatesleri atmadan önce zarar vermemesi için eziliyor ve domatesler festival için özel olarak yetiştiriliyor. Ağustos ayında yolunuz İspanya'ya düşerse Valencia'ya uğramayı unutmayın.

Albuquerque Balon Festivali

Nerede? Albuquerque, New Mexico, ABD
Ne zaman? 2 Ekim-10 Ekim
Neden gitmelisin? Her sene Ekim ayında 9 gün boyunca süren festival dünyanın en büyük balon festivali olması ile ünlüdür. Aynı anda binlerce balonun havada asılı kaldığı festival en çok fotoğraflanan festivallerden biridir.

Boryeong Çamur Festivali

Nerde? Boryeong, Güney Kore
Ne zaman? 18 Temmuz-27 Temmuz
Neden gitmelisin? Tamamiyle eğlence amaçlı yapılan festivalde, çamurun başrolde oyanayarak çamurda güreşten, çamurda yüzmeye kadar birçok atraksiyon bulunuyor. Eğlence akşam olduğunda plajda müzik ve parti eşliğinde devam ediyor.

(Kaynak: festivaller.com)