Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Akgiray:

Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Bimeks'e ve teknoloji...

Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Bimeks'e ve teknoloji perakendeciliğine yatırımlarının devam edeceklerini belirterek, sektörden daha hızlı büyüdüklerini söyledi.

GFK verilerine göre, teknoloji perakendesi sektörünün ülkede en hızlı büyüyen sektörlerin arasında bulunduğunu, 2012 yılının ilk çeyreğinde kanalın yaklaşık yüzde 15 büyüdüğünü belirten Akgiray, Bimeks'in satış gelirlerinin yüzde 24, satılan ürün adetlerinin ise yüzde 40 oranında arttığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Ülke ekonomisinin büyüme ivmesinin 2 ila 3 katı büyüyen Tüketici Elektroniği kanalında bu yıl da pazar paylarını arttıracaklarını söyleyen Akgiray, 2010 ve 2011 yıllarında sırası ile yüzde 8 ve yüzde 8,5 olan paylarının ilk çeyrek itibarı ile yüzde 10 seviyesine ulaştığını belirtti.

YATIRIMLAR VE BÜYÜME DEVAM EDECEK

2011 sonunda 35 şehirdeki 56 mağazasında yaklaşık 35 bin metrekare satış alanında ile faaliyet gösteren şirketin bu organizasyona yıl içerisinde 6 yeni şehirde 9 mağazada toplam 5 bin metrekare satış alanı ilave ederek büyüme hamlesini sürdürdüğünü belirten Akgiray, Bimeks'in sadece fiziksel satış alanı ile değil, ilave satış kanalları kurarak da büyümesini sürdüreceğini söyledi. Akgiray, yıl sonuna kadar 12 yeni mağaza açmayı planladıklarını ve 2014 sonunda tüm şehirlerde faaliyet gösteriyor olacaklarını

öngördüğünü ifade etti.

İNTERNETTE DEVRİM, BİR SATTE TESLİMAT

Akgiray, internet üzerinden alınan siparişleri, fast-food ve market siparişleri haricinde gün içerisinde teslim eden dünyadaki ilk ve tek şirket olduklarını belirterek, online siparişlerin perakende satış gelirlerinin yüzde 10'una ulaştığını ve 2 yıl içerisinde bu oranın yüzde 20'lerin üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti. Bimeks'in ortalama 180 dakikalık teslimat süresine dayalı "Bidakka" hizmeti şu anda 15 şehirde veriliyor ve bu sayının önümüzdeki aylarda artması bekleniyor.

Reklam
Reklam

YATIRIMCI İLGİSİ YÜKSEK

Yerel ve yabancı stratejik yatırımcılardan Şirket'e olan ilginin çok fazla olduğunu ifade eden Akgiray, mevcut şirket değerinden çoğunluk ya da azınlık payları vermeyi düşünmediklerini söyledi. Akgiray, bilakis Şirket'teki yaklaşık yüzde 44 oranındaki dolaylı ve doğrudan paylarına ilave ya da imkanlar oluştuğunda sektörde yeni ortaklık yatırımları yapmayı planladıklarını belirtti. Bu çerçevede yerel ve yabancı finansal kuruluşlardan gelen finansman temini önerilerini değerlendirmeye aldıklarını

belirterek, bu olasılıkları arttırmak için gerektiğinde Bimeks'in de ortağı olan şirketi SPV Bilişim üzerinden türev finansman işlemleri yapabileceklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz