Bin Çocuk Korosundan Gitar Ve Bağlama Şovu

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirmeyi planladığı ve çocukların bir...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirmeyi planladığı ve çocukların bir araya gelerek şarkılar söylediği platform olan Bin Çocuk Korosu’na devam eden çocuklar bir yandan yeni konserlere adım atarken bir yandan da müzik enstrümanlarına yeteneği olan çocuklar gitar ve bağlama dersi alıyorlar.

Şu anda bünyesinde 2 bin 760 yeni sesi barındıran Bin Çocuk Korosu’nun 7-9 ve 9-14 yaş arası çocuklardan yaz tatilini Ankara’da geçiren 150 çocuk belediyenin Toplumsal Dayanışma Merkezlerinden Maltepe, Mimar Sinan, Umut, Ata ve İsmail Cem TODAM’larda gitarda Ali Turan ve bağlamada Mert Kılıç eşliğinde dersler alarak bir müzik aletini çalmanın keyfini yaşıyorlar.

Reklam
Reklam

Haziran ayında başlayıp 3 ay gibi bir sürede nota eğitimi, başlangıç düzeyinde müzik teorisi ve gitar tekniklerini öğrenen çocuklar, zor bir süreci kapsayan bir müzik aletini çalma konusunda büyük bir adım atmış oluyorlar.

Bu derslerin yanı sıra 38 farklı korodan oluşan Bin Çocuk Korosu’nun 2009 yılında bin 100 çocukla başlayan 2010 yılında bin 400’e yükselen 2011 yılında bin 700 ve 2012 yılında ise 2 bin’lere ulaşan yeni üyelerinin katılacağı 2012-2013 yılı çalışmaları ise 1 Eylül 2012 itibariyle başlayacak.

Bin Çocuk Korosu Koordinatörü Azime Bilgin’in öncülüğünde Aslı Aydın, Emel Adalı, Özge Temmuz Özsu, Ali Turan ve Mert Kılıç’ın özverili çalışmalarıyla yeni konserlere hazırlanan Bin Çocuk Korosu’na bundan sonraki süreçte dahil olmak isteyen 7-14 yaş arası tüm çocuklar, mahallelerde bulunan belediyenin Toplumsal Dayanışma Merkezlerine ve Bin Çocuk Korosu’nun Maltepe Yerleşkesi’nde bulunan atölyesine başvurabilirler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: