Bin Kınalı Keklik Doğayla Buluştu

Antalya'nın Alanya ilçesi Av ve Yaban Hayatı Koruma Başmühendisliği, Gazipaşa’da bin kekliği doğaya saldı.Sabah saatlerinde...

Antalya'nın Alanya ilçesi Av ve Yaban Hayatı Koruma Başmühendisliği, Gazipaşa’da bin kekliği doğaya saldı.

Sabah saatlerinde Göçük köyü Sazak mevkiine gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem, Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Başmühendisliği Şefi Mevlüt Kodal ve Gazipaşa Avcılar Derneği Başkanı Cengiz Yaman, bin adet kınalı kekliği doğaya bıraktı.

750 kekliği Sazak mevkiine, 250 kekliği ise Koru Mahallesi’ne bıraktıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem, “Biz Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak ülkenin değişik yerlerine keklik yerleştirme çalışması yapıyoruz. Antalya ilimizde de bu program kapsamında iki bin kekliği doğa ile buluşturduk. Sabah Alanya’da bin adet kekliği doğaya saldık. Ardından Gazipaşa’ya geldik ve bin adet kekliği doğayla buluşturduk” dedi.

Reklam
Reklam

"KENE VE SÜNEYLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal, keklik salınan bölgede 3 yıl av yasağı uyguladıklarını belirterek, “Şu an Bakanlığımızın 2012-2013 yılı doğaya keklik yerleştirme projesi kapsamında Gazipaşa ilçesi Göçük Köyü Sazak mevkinde bulunuyoruz. Buradaki keklik yerleştirme bölgesine yaklaşık bir yıl öncesinden tespitler yaptık. Bir yıl boyunca keklik predatörleri ile mücadele yaptık. Bundan sonra da saldığımız kekliklerin korunması ile ilgili mutlaka burada bir tane av koruma görevlisi bulunduracağız ve köy muhtarlığımız Avcılar Derneği Başkanlılığıyla da birlikte üçlü bir koruma sağlayarak keklikleri muhafaza edeceğiz. Keklik salmamızın amacı doğada azalan bir varlığımızı çoğaltmak, birde son günlerde ülkemizde yoğun olarak görülen süne ve kene ile mücadele yapmak. Bu bölgede 3 yıl av yasağı olacak” diye konuştu.

KEKLİKLERİ AVCILAR KORUYACAK

Gazipaşa Avcılar Kulübü Başkanı Cengiz Yaman ise doğaya salınan keklikleri bizzat avcıların koruyacağını belirterek, “Milli Parklardan iki bin keklik sözü almıştık. Bugün arkadaşlarımız bu keklikleri getirdiler. Sizin de gördüğünüz gibi keklik salmaya başladık. Kekliklerin üremesinin faydalarını ev ev dolaşarak anlatacağız. Avcılara bunları anlattık ve koruma sözü aldık. Daha önceden buraya keklik salacağımızı bu ailelere bildirdik. Yine de ek olarak av korumacı arkadaşımız burada kalacak. Muhtarımızı yetkilendireceğiz, elimizden geldiği kadar ne gerekiyorsa yapıp koruyacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kapakları açılan kutulardan özgürlüğe uçan keklikler yeni yaşam alanlarına doğru kanat çırptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: