Bin Kişilik Kadro Için Iş Umuduyla Sıraya Girdiler

Artvin’de, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında kamu kurumlarında bin kişi istihdam edilecek. Bugün başlayan...

Artvin’de, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında kamu kurumlarında bin kişi istihdam edilecek. Bugün başlayan başvurularda, iş umudu için Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’ne koşan çok sayıda vatandaş, kurum önünde uzun bir kuyruk oluşturdu.

Başvuru nedeniyle İŞKUR'da yaşanan izdiham nedeniyle özel güvenlik görevlileri yetersiz kalınca polis devreye girdi. Emniyet güçleri, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gün boyunca İŞKUR önünde hazır bulundu.

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Aslan Atan, bugün başlayan başvuruların 15 Mart’a kadar devam edeceğini belirtti. Başvuru için herhangi bir sınırlamanın olmadığını ifade eden Atan, işe alınacak kişilerin ise daha sonra kura ile belirleneceğini kaydetti. Atan, kura ile belirlenen kişilerin, 1 Nisan’da iş başı yapacağını ifade etti. İlçelerden gelen vatandaşlar ise ilçelerde de başvuru alınmamasına tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: