Bin Kişiye Aşure İkramı

Malatya merkezde Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarlığı tarafından, yaklaşık bin kişiye aşure dağıtıldı.Aşure programına; Malatya Muhtarlar Derneği...

Malatya merkezde Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarlığı tarafından, yaklaşık bin kişiye aşure dağıtıldı.

Aşure programına; Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, Kitapçılar Derneği Başkanı Şahin Doğan, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurdoğlu, çok sayıda köy ve mahalle muhtarı ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Reklam
Reklam

Sarıcıoğlu Mahallesi'nde okunan dualardan sonra, aşure dağıtımı yapıldı. Aşure dağıtımını; Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ile aşure törenini düzenleyen Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği 2. Başkanı Şinasi Sucu yaptı.

Mustafa Eren yaptığı konuşmada, Muharrem ayının manevi değerler ve hassasiyetler bakımından çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, "Muharrem ayı, halkımızın birlik içinde güçlü olmasını sağlayan çok önemli bir anlama ve içeriğe sahiptir. Muhtarımız Şinasi beye teşekkür ediyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Muhtar Şinasi Sucu ise, Muharrem ayının tüm Müslüman dünyası için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, aşure dağıtımı vesilesiyle mezhep ve siyasi görüş ayrımı olmaksızın herkesin bir araya geldiğini, bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi. Sucu, aşure törenine katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra yaklaşık bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: