Bin Ladin'e İngiliz torun geliyor

İngiltere'de bir kadın El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in torununu doğuracak.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, 24 yaşındaki Louise Pollard, Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin'in tüp bebek yöntemiyle doğacak çocuğunun taşıyıcı annesi olacak.

İki yıldır Katar'da yaşayan Ömer Bin Ladin ile 54 yaşındaki İngiliz eşi Jane Felix Browne'nin çocukları olmuyor ve bu nedenle taşıyıcı anne olması için Pollard ile temasa geçmişler. Eğer tüp bebek tedavisi başarılı olursa, bu Bin Ladin'in bir İngiliz torun sahibi olacağı anlamına geliyor.

Nisan başında ve geçen ayki iki tüp bebek denemesinin başarılı olmadığı belirtiliyor. Üçüncü deneme bu ay başında yapılmış ve Bristol'da yaşayan Louise, bugünlerde hamilelik testi yapacak. Testin sonucu negatif çıkarsa, dördüncü bir denemenin yapılması öngürülüyor.

Reklam
Reklam

Hurda metal işi yapan 29 yaşındaki Ömer Bin Ladin'in önceki evliliğinden altı yaşında bir oğlu bulunuyor. 2007'de evlendiklerinden beri çiftin çocuk sahibi olmaya çalıştıkları biliniyor.

Ömer, 'dünyanın en çok aranan teröristi' ünvanını taşıyan Usame Bin Ladin'in dördüncü büyük çocuğu. İngiltere'de yaşamak için birkaç kez vize başvurusunda bulunan Ömer'in bu isteği her seferinde reddedildi ve bir İngiliz çocuk sahibi olması halinde elinin güçleneceği söyleniyor. Ancak İçişleri Bakanlığı kaynakları Ömer Bin Ladin'in bu durumda da ülkede yaşamasına otomatik olarak izin verilmeyeceğini ifade ediyor.

Daha önce iki kez taşıyıcı annelik yapan ve iki çocuk sahibi Louise, tedavi için nisan başından beri üç kez Dubai'ye gitti. Ömer ve Jane çiftinin, Louise'e 10 bin sterlin (23 bin TL) ödediği belirtiliyor. Bu miktar İngiltere yasalarına göre ödenebilecek maksimum yasal tutar.

İngiltere'nin en genç taşıyıcı annesi olan Louise, bir askerle evli. Usame Bin Ladin'in ilk eşi Necva'dan olan oğlu Ömer, Jane ile Mart 2007'de Mısır piramitlerini gezerken tanışmıştı.

Reklam
Reklam

Çift bir ay sonra Mısır ve Cidde'de İslami kurallara uygun olarak iki ayrı evlilik töreni gerçekleştirdi. Ömer, MS hastası olan Jane'in altıncı kocası. Jane'in önceki ilişkilerinden üç yetişkin çocuğu var.

Ömer'le tanışmadan önce Müslüman olan Jane, artık Zeyna Muhammed El Sabah Bin Ladin ismini kullanıyor. Ömer'in 11 Eylül 2001 saldırılarından beri babasıyla teması bulunmuyor.